Οι κινήσεις, με επίκληση κάποιες φορές στο όνομα του Κώστα Καραμανλή έχουν προκαλέσει την δυσφορία του.

Ο Αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στο to manifesto.gr αποκαλύπτει ότι πριν από μερικές μέρες συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο οποίος εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι πρώην στελέχη της ΝΔ κινούνται σε βάρος της συνοχής της παράταξης χρησιμοποιώντας το όνομα του.

Ο Βουλευτής της Α’ Αθηνών υποστηρίζει ότι η υπόθεση Novartis εξελίσσεται στον “ΕΝΦΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ”, ενώ μεταξύ άλλων τονίζει ότι η κυβέρνηση Μητοστάκη θα πάρει άμεσα μέτρα λαϊκού χαρακτήρα που θα έχουν άμεση “επίπτωση” στη τσέπη του πολίτη και στην ασφάλεια του.

Τέλος με σκωπτική διάθεση δεν παραλείπει να σχολιάσει την υποψηφιότητα του πρωθυπουργού για το Νόμπελ Ειρήνης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμη και η «επιστράτευση» του Ποντίφικα δεν μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών.
Ακολουθεί η συζήτηση που είχαμε με τον Αντιπρόεδρο της βουλής Νικήτα Κακλαμάνη

Συνέντευξη στον Χάρη Παυλίδη

Κύριε πρόεδρε, ανεξάρτητα του στόχου οι ευρωεκλογές να λάβουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος, θεωρείτε ότι η αίσθηση του «φθάνει» κρύβει παγίδες;

«Κύριε Παυλίδη αντιλαμβάνομαι τι υπονοείτε στο τέλος της ερώτησής σας. Οφείλουμε να «παντρέψουμε» το «φθάνει πια», που στοχεύει μόνο στην εσωτερική πολιτική σκηνή, με ξεκάθαρη θέση για το τι Ευρώπη θέλουμε, για ποια Ευρώπη θα αγωνισθούν οι Ευρωβουλευτές μας. Την Ευρώπη της λιτότητας, των τραπεζών και των τραπεζιτών ή την Ευρώπη της εργασίας, της ανάπτυξης, των κοινωνικών δικαιωμάτων, του πολιτισμού, των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων, δηλαδή επιστροφή στις ρίζες της ιδρυτικής διακήρυξή της;»

Θέλω να πω μέχρι που μπορεί να… φθάσει αυτή η κυβέρνηση

«Ούτε η ίδια ξέρει… Αρκεί να παραμείνει στην εξουσία «επιστρατεύτηκε» ακόμη και ο Ποντίφικας για το Νόμπελ Ειρήνης… Ίσως αύριο προταθεί για το βραβείο Πούλιντζερ ή το Όσκαρ ηθοποιίας (ασυναγώνιστος). Τίποτα δεν θα αλλάξει, θα χάσει τις εκλογές»

Ποια είναι η δική σας εντύπωση από τις κινήσεις που δημιουργούνται από πρώην στελέχη του κόμματός σας. Ευθέως, είναι σε συνεννόηση με το Μαξίμου;

«Αρνούμαι να πιστέψω ότι πρώην συναγωνιστές μου, έχουν κάνει τέτοιο ολίσθημα. Είναι όμως ξεκάθαρο, ότι αυτές οι κινήσεις, με επίκληση κάποιες φορές στο όνομα του Κώστα Καραμανλή έχουν προκαλέσει την δυσφορία του τελευταίου, με τον οποίο συναντήθηκα την περασμένη βδομάδα, για αρκετή ώρα, άρα ξέρω τι λέω…»

Τι «γεύση» αφήνει η υπόθεση της Novartis;

Η υπόθεση Novartis, σ’ ότι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα, γιατί οικονομικό-διαχειριστικό σκάνδαλο υπάρχει και αφορά κυρίως μερίδα γιατρών και στελεχών υπουργείων, εξελίσσεται στον «ΕΝΦΙΑ» του ΣΥΡΙΖΑ»

Κάτι τελευταίο κ. Πρόεδρε. Τι μέτρα πρέπει να πάρει άμεσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ώστε να πείσει για τον λαϊκό χαρακτήρα της;

Ότι έχει επίπτωση άμεσα ή έμμεσα στην «τσέπη» του πολίτη και το αίσθημα της ασφάλειάς του. Σε ότι αφορά το πρώτο η άμεση μείωση της φορολογίας στα φυσικά και νομικά πρόσωπα (οι εισπράξεις θα αυξηθούν), η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13%, η στήριξη της οικογένειας (το πρόγραμμά μας είναι καλό) , άμεσα μέτρα βελτίωσης του χαοτικού σήμερα χώρου της υγείας. Σε ότι αφορά το δεύτερο, η στρατηγική «νόμος και τάξη» πάντα μέσα στα συνταγματικά όρια, αποτελεί επίσης άμεση προτεραιότητα.