Η νομιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ και το dna της Αριστεράς

by MANIFESTO

Προχθές είχε σύγκληση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν μάθαμε τίποτα περισσότερο από αυτά που ξέρουμε. Ότι η Αριστερά ζει σε μια εποχή που έχει περάσει ανεπιστρεπτί και δεν κάνει καμιά προσπάθεια να προσαρμοστεί στο σήμερα. Βαθιά συντηρητική και άκαμπτη οπαδός της στασιμότητας, θεωρεί κάθε αλλαγή ως… επιστροφή στον μεσαίωνα. Την ώρα που η ίδια είναι Μεσαίωνας!

του Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου

Όσοι γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε για πάμπολλες  εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, για μεγάλες ή μικρότερες φράξιες και για διαγκωνισμό ανάμεσα σε παλαιοκομμουνιστές και παλαιοπασόκους! Όλοι αναζητούν καλύτερη θέση στην αφετηρία της επόμενης ημέρας κι εξ αυτού συναγωνίζονται με ζέση αναφορικά με το ποιος θα εκστομίσει την … ανοησία της ημέρας!

Η αλήθεια είναι ότι όποιος απλά βλέπει την σύνθεση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, διακρίνει χωρίς κόπο την πολιτική ελαφρότητα. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν στα πάντα, αποτελούν μνημεία ανευθυνότητας (συχνά και σε κορυφαία εθνικά θέματα) και απέχουν παρασάγγας από την κοινή λογική ή από το αίσθημα των πολλών.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τα γεγονότα στον Έβρο, που ζητούσαν ν’ ανοίξουν τα σύνορα; Τις ανοησίες για τις μάσκες; Το ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια; Το ότι αντιδρούσαν στην τηλεεργασία; Το ότι φώναζαν και φωνάζουν πως έχουμε… χούντα; Το ότι έβγαλαν κόσμο στους δρόμους εν μέσω πανδημίας για να υποστηρίξουν τον φονιά Κουφοντίνα; Για την συστηματική διαστρέβλωση της πραγματικότητας; Για την συνεχή έξη/ροπή προς το μπάχαλο; Για τη συστηματική υπονόμευση του κοινωνικού ιστού (ίδιον άλλωστε της Αριστεράς), αφού όπως λένε οι ίδιοι η κανονικότητα δεν είναι συμβατή με την Αριστερά;

Τοξικότητα! Μόλυνση της κοινωνίας. Αυτή είναι η Αριστερά! Κι υπό αυτή την έννοια, όσα είπε –έστω και υποκριτικά ή θεατρινίστικα- ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι θετικά. Τι είπε; Ότι θα…. « ταράξουμε την κυβέρνηση στην νομιμότητα»!

Μακάρι! Αν το πράξουν θα ωφεληθεί κι η χώρα κι εκείνοι.

Όμως τι ερώτημα είναι αν μπορούν να «ταράξουν» την κυβέρνηση στη νομιμότητα, όταν όλη η Αριστερά είναι διαπαιδαγωγημένη με την κουλτούρα του αντικοινοβουλευτισμού!

Ο στόχος Τσίπρα είναι να δείξει ότι θέλει να στραφεί προς πιο μετριοπαθείς θέσεις. Μα ούτε ο ίδιος ούτε τα στελέχη του μπορούν να πορευτούν μετριοπαθώς αφού η ένταση κι ο διχασμός είναι ο βιότοπός τους. Εκτός αν θέλουν να σταματήσουν τις κραυγές στα πεζοδρόμια και στους δρόμους και να τις ξεκινήσουν στις αίθουσες του κοινοβουλίου.

Να το πούμε για μια ακόμη φορά: Στην Αριστερά το μεγαλύτερο βαρίδι είναι η ίδια η αναχρονιστική ιδεολογία τους. Κι ύστερα ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ…

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα