Η ΝΔ αποδομεί τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό

by news

Τα  fake news που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την επένδυση του Ελληνικού αποδομεί ένας προς ένα η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι αναφορές για δήθεν εμπλοκή του Δημοσίου στην πληρωμή των μηχανημάτων που χρησιμοποιήθηκαν κατά την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως οι δαπάνες των εργασιών επιβαρύνουν αποκλειστικά τον Αγοραστή ή τον Εγγυητή του έργου, χωρίς το Δημόσιο να καταβάλει ούτε ένα ευρώ, ενώ παράλληλα σημειώνει πως «το σύστημα της Κουμουνδούρου αφού εμπόδισε την εμβληματική επένδυση επί 4,5 χρόνια ως κυβέρνηση, συνεχίζει να πολεμάει το Ελληνικό και τις 80.000 θέσεις εργασίας που συνδέονται με αυτό και ως αντιπολίτευση μέσω των fake news».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αφού εμπόδισαν την εμβληματική επένδυση του Ελληνικού επί 4,5 χρόνια ως κυβέρνηση και επί πολύ περισσότερα, νωρίτερα, ως αντιπολίτευση, πρωτοστατώντας στις αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις εναντίον της, σήμερα το σύστημα της Κουμουνδούρου συνεχίζει να πολεμάει το Ελληνικό και τις 80.000 θέσεις εργασίας που συνδέονται με αυτό, μέσω των fake news. Το αφήγημα περί δήθεν ασυνέπειας της κυβέρνησης σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του Ελληνικού κρίθηκε ως μη πειστικό ακόμα και από τους εμπνευστές του, αφού σε λίγους μήνες έγιναν όσα μπλοκάρονταν επί 4,5 χρόνια.

Αμέσως μετά έπεσε νέα fake γραμμή στο σύστημα της Κουμουνδούρου: «Οι μπουλντόζες που μπήκαν σήμερα στο Ελληνικό πληρώθηκαν από το κράτος». Η αλήθεια είναι ότι για τις εργασίες που ξεκίνησαν στο Ελληνικό, το κράτος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ. Όπως προβλέπει και το ΦΕΚ (2262/12-6-2020) βάσει του οποίου ξεκίνησαν τα έργα «δεν προβλέπεται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού», ενώ αναφέρει ρητά ότι εγκρίνεται η εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών «από και με αποκλειστική δαπάνη του Αγοραστή ή του Εγγυητή αυτού, ….χωρίς καμία δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα