Η Μόσχα απελαύνει 20 τσέχους διπλωμάτες

by news

Τα προαναγγελθέντα αντίποινα της Ρωσίας στην Τσεχία, σήμερα (18/4) πήραν «σάρκα και οστά». Όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο «RIA», επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, η Μόσχα έδωσε διορία 14 ωρών σε 20 τσέχους διπλωμάτες για να εγκαταλείψουν την χώρα. Ως «απάντηση» στην απέλαση 18 ρώσων διπλωματών, από την Τσεχία, με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Λίγο αργότερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο πρεσβευτής της Τσεχίας στην Μόσχα, Βιτεσλάβ Πίβονκα, εκλήθη στο υπουργείο όπου του έγινε διαμαρτυρία για την μη φιλική απόφαση της Πράγας κατά του προσωπικού της ρωσικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Τσεχία.

«Ανακοινώθηκε στον κ. Πίβονκα ότι 20 συνεργάτες της τσεχικής πρεσβείας στην Μόσχα κηρύχθηκαν “persona non grata”. Θα πρέπει να εγκαταλείψουν το έδαφός μας πριν από το τέλος της 19ης Απριλίου 2021», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα