Η μεγάλη απάτη με τα πόθεν έσχες

170

Παραβλέποντας κανείς το αιώνιο πρόβλημα πια των δηλώσεων των βουλευτών για τα εισοδήματά τους, ότι δηλαδή μαθαίνουμε μόνο το έσχες και όχι το πόθεν, οπωσδήποτε πρέπει να σταθεί σε μια τεχνικού είδους απάτη. 

Αρκεί να δει κανείς τις δηλώσεις των Αλέξη Τσίπρα και Δημήτρη Κουτσούμπα. Το 2018 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρωθυπουργός. Και δήλωσε εισοδήματα 33.909,24  ευρώ. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας για το ίδιο έτος όπου ήταν ένας απλός βουλευτής δήλωσε 76.549,39 ευρώ, δηλαδή υπερδιπλάσια του πρωθυπουργού!

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και αποκαλύπτουν την απάτη. Μια νόμιμη απάτη αλλά πάντα απάτη. Οι διαφορά των δύο (το ίδιο με τον Αλέξη Τσίπρα πράττει σχεδόν το σύνολο των υπόχρεων βουλευτών) είναι πως τα εισοδήματα του Δημήτρη Κουτσούμπα δεν μένουν στην τσέπη του αλλά πηγαίνουν απευθείας στα ταμεία του κόμματος. Και ο γγ του ΚΚΕ δηλώνει το συνολικό ποσό των απολαβών του.

Ο Αλέξης Τσίπρας (και οι λοιποί) δηλώνουν μόνο τα φορολογητέα εισοδήματα! Πέραν αυτών είναι και οι πάσης φύσεως αποζημιώσεις όπως για συμμετοχές σε επιστροπές οι οποίες ανεβάζουν τα εισοδήματα τους κατακόρυφα.

Με άλλα λόγια, τα ποσά που έχουν δηλωθεί απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα η οποία βρίσκεται περίπου στο ποσό που δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Δηλαδή άνω των 70.000 ευρώ το χρόνο.

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr