Σε σόου επιχειρούν να μετατρέψουν την εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προκειμένου να διατηρήσουν το θέμα στην επικαιρότητα φοβούμενοι αφενός το διαρκές «ξεφούσκωμα» του αφετέρου το γεγονός πως οι πολίτες γυρνούν την πλάτη και ασχολούνται με τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν σε πανευρωπαϊκό και όχι μόνο, επίπεδο η ενεργειακή κρίση και οι απειλές του Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΤΑΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

Τα όσα έγιναν στην επιτροπή κατά τη διαδικασία επιλογής των μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν χαρακτηριστικά. Τη στιγμή που η κυβερνώσα παράταξη αποσαφήνιζε πως στην πορεία της εξεταστική θα κληθούν και όσα πρόσωπα κριθεί πως θα συμβάλλουν στη διερεύνηση της υπόθεσης ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επιχείρησαν να βάλουν στο κάδρο μέχρι και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και ναι μεν αποτελεί τον βασικό τους στόχο, αφού είναι το πρόσωπο που καθιστά μέχρι σήμερα, αδύνατη τη δημοσκοπική τους ανάκαμψη εν τούτοις η στάση ειδικά του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ αναδεικνύει και τις προθέσεις της αντιπολίτευσης (κυρίως του πρώτου και του δεύτερου κόμματος) αναφορικά με την επικοινωνιακή διαχείριση της. Είναι χαρακτηριστικό πως το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ εμφανίσθηκε να ζητά την κλήση 59 προσώπων με πρώτο φυσικά αυτό του Πρωθυπουργού.

Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη εμφανίσθηκε ακόμη να ζητά την κλήση μέχρι και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένου αλλά και σειράς άλλων με απώτερο σκοπό να τραβήξει χρονικά όσο περισσότερο γίνεται η όλη διαδικασία σε μια απέλπιδα προσπάθεια κάποιας δημοσκοπικής ανάκαμψης. Και αυτό παρά το γεγονός πως οι πολίτες δείχνουν να μην θεωρούν τη συγκεκριμένη επίθεση ως κυρίαρχο θέμα.

Η από κοινού αποχώρηση από τη διαδικασία της Πέμπτης δείχνει αν μη τι άλλο μια κοινή στάση, που από την αρχή έχει γίνει αισθητή προκαλώντας πολλά ερωτήματα για τη σχέση που επιχειρείται να αναπτυχθεί μεταξύ των δύο κομμάτων. Άλλωστε και ο Νίκος Ανδρουλάκης διατρανώνοντας την αυτόνομη πορεία του κόμματός του επιλέγει να διατηρήσει χαμηλότερους τόνους στην κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του. Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε από την προμετωπίδα του ανένδοτου υπέρ της κάθαρσης αγώνα τον Παύλο Πολάκη σε μια ένδειξη καλής θέλησης (δεδομένου ότι ο εν λόγω βουλευτής αποτελεί κόκκινο πανί για τη Χαριλάου Τρικούπη)

Η ανακοίνωση της Ν.Δ και οι δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου δείχνουν πάντως πως η κυβερνώσα παράταξη δεν προτίθεται να μπει στη λογική του επικοινωνιακού σόου και να κινηθεί θεσμικά ως προς τις εργασίες της εξεταστικής.