Ακραία μικροπολιτική είναι πλέον η μάχη των ευρωομάδων που αντιστρατεύονται το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εν όψει των ευρωεκλογών. Ευρωσοσιαλιστές, ευρωαριστεροί, πράσινοι και λοιποί επιχειρούν να δημιουργήσουν θέματα προκειμένου να υπερισχύσουν στις επικείμενες εκλογές ώστε ν' αυξήσουν τον αριθμό των ευρωβουλευτών τους. Η στοχοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ελληνικής κυβέρνησης μόνο τυχαία δεν είναι.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική σε επίπεδο ΕΛΚ αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πορεία της Ελλάδας από το 2019 αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Η χώρα από αποσυνάγωγος έχει μετατραπεί σε χώρα που επικαλούνται όλες οι κυβερνήσεις της Ευρώπης και εκτός αυτής προκειμένου να δείξουν τι μπορεί να γίνει μέσα από τις μεταρρυθμίσεις, τις τομές, τον εκσυγχρονισμό, χωρίς να υπολείπεται η στήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και χωρίς να λειτουργεί σε βάρος της κοινωνικής συνοχής.

Ουσιαστικά έχει καταφέρει να καταρρίψει τον μύθο του κακού φιλελευθερισμού και όλα τα αφηγήματα που στήνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αφηγήματα που στο τέλος της ημέρας ευνοούν τα άκρα, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες και καταγράφεται ήδη στις δημοσκοπήσεις με την άνοδο της ακροδεξιάς και το παιχνίδι που γίνεται με την Αριστερά και τα άκρα της.

Έτσι, αυτό που δεν κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια επιχειρούν να το καταφέρουν τώρα. Να εκθέσουν την Ελλάδα. Χτυπούν σε θέματα θεσμών και δημοκρατίας διότι είναι τόσο αόριστα που ουσιαστικά καταφέρνουν να επιβληθούν αυτοί που φωνάζουν περισσότερο. Και ενώ στη χώρα μας η πλειοψηφία δεν δείχνει να εκτιμά πως προκύπτουν θέματα δημοκρατίας, στην Ευρωβουλή επιχειρείται να δοθεί η ακριβώς αντίθετη εικόνα. Με πρωτεργάτες, από ελληνικής πλευράς, αυτούς που έθεταν θέμα, δημοσίως, ελέγχου των αρμών της εξουσίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχοποιείται διότι αναδεικνύει την άλλη πλευρά. Δείχνει ότι οι κραυγές δεν αποτελούν λύση. Ότι απαιτείται συστηματική δουλειά και κυρίως πρόγραμμα και σχέδιο για την ανάταξη και την ανάπτυξη μιας χώρας. Ότι είναι εφικτό να δημιουργηθούν θετικά αποτελέσματα σε μια οικονομία με ταυτόχρονη βελτίωση της καθημερινότητας, της εργασίας και των γενικότερων συνθηκών της ίδιας της κοινωνίας.

Στο πρόσωπο του πρωθυπουργού επιχειρούν να χτυπήσουν και τη χώρα. Και μόνο που ζητούν να σταματήσει η Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση με την επίκληση εμμονικού τύπου αναφορών αποδεικνύει την πραγματική στόχευση. Όλα όσα έγιναν στην Ευρωβουλή απλά το επιβεβαιώνουν, μαζί και η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη που νομίζει πως βρήκε θέμα για να δημιουργήσει μια πολιτική ατζέντα.

Μόνο που το επιχείρησαν κι άλλοι. Και έχασαν. Άλλωστε οι πολίτες έχουν αποδείξει ούτε παραπλανημένοι είναι ούτε εξαγορασμένοι. Απλά βλέπουν κρίνουν και πράττουν.