Την παραίτησή της από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε, στην καρδιά του Αυγούστου, η Ελένη Λαφτσή, μετά την παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Η δικηγόρος ήταν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στον Δήμο Κομοτηνής και έκανε την κίνηση πρώτη. Αφορμή για την παραπομπή, την οποία η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ θα εξέταζε στην ολομέλειά της, αποτέλεσε ανάρτησή της με την οποία έδινε «συγχαρητήρια» στο τουρκικό Προξενείο για την παρέμβασή του στις εθνικές εκλογές, αφήνοντας αιχμές για τον νεοεκλεγέντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό, Φερχάτ Οζγκιούρ.

Στη δήλωση παραίτησής της η Ελένη Λαφτσή αναφέρει πως «δεν μπορώ να αποδεχτώ να βρίσκομαι διαρκώς σε θέση απολογούμενης για τη στάση ενός κόμματος που ανέχεται και συγκαλύπτει τις συμπεριφορές του μουσουλμάνου βουλευτή του. Συμπεριφορές ανοιχτής συνδιαλλαγής με τον παράτυπα ‘‘εκλεγμένο’’ μουφτή και τους μηχανισμούς του, καθώς και τη νομιμοποίηση από την πλευρά του παρεμβατικού ρόλου αρχής τρίτης χώρας στα τοπικά πολιτικά πράγματα, με μόνο στόχο την προσωπική του ανέλιξη» και προσθέτει λέγοντας πως «δυστυχώς όλα αυτά ήταν σε πλήρη γνώση της ηγεσίας του κόμματος –τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια– αφού τα κατέθετε επώνυμα μεγάλο τμήμα στελεχών του κόμματος στη Ροδόπη».

Όταν τελειώσει η θερινή ραστώνη, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις, αφού εδώ δεν αναφερόμαστε σε κομματικά, αλλά σε εθνικά ζητήματα. Πληροφορίες μιλούν και για άλλες επιστολές που θα δουν το φως της δημοσιότητας προσεχώς.