Από το Μάϊο του 2023 και για όλη τη θερινή σεζόν, η Aegean Airlines θα συνδέει με απευθείας πτήσεις το Τελ Αβίβ με τα Ιωάννινα, δύο φορές την εβδομάδα.

Η εξαιρετικά καλή αυτή είδηση, ανακοινώθηκε  στο αεροδρόμιο “Bασιλεύς Πύρρος”, της Ηπειρώτικης πρωτεύουσας, παρουσία του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Δημάρχου Ιωαννιτών κ. Μωϋσή Ελισάφ. Η ανακοίνωση από πλευράς της Aegean έγινε από κ. Στέφανο Σαδόπουλο, διευθυντή πωλήσεων για Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια, ενώ παρούσα ήταν η κα. Μαρίνα Σπυριδάκη , διευθύντρια εταιρικών υποθέσεων και η κα. Ειρήνη Σιδηροπούλου, διευθύντρια πωλήσεων της Aegean για τη Βόρειο Ελλάδα.

Πτήσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο

Η νέα αεροπορική σύνδεση προβλέπει δύο πτήσεις την εβδομάδα, που θα συνδέουν απευθείας την πρωτεύουσα του Ισραήλ, Τελ Αβίβ, με τα Ιωάννινα. Οι πτήσεις θα εκτελούνται από αεροσκάφος Airbus 320, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, με ώρα αναχώρησης από το Τελ Αβίβ τις 19:40 και, από τα Ιωάννινα τις 22:40.

Η νέα αυτή σύνδεση θα αρχίσει να εκτελείται το Μάϊο και θα συνεχιστεί μέχρι και τον Οκτώβριο του 2023. Η νέα σύνδεση ανακοινώθηκε σήμερα, αρκετά νωρίτερα από το χρονικό σημείο έναρξης, ακριβώς επειδή επιδίωξη της Αegean, του Δήμου αλλά και των ηπειρώτικων φορέων τουρισμού, είναι, να υπάρχει χρόνος για να προβληθεί στο κοινό του Ισραήλ, η Ήπειρος ως προορισμός όπως βεβαίως και τα Ιωάννινα.