Η ιταλική Vogue ντύθηκε στα λευκά

12

Φόρο τιμής στους γιατρούς και νοσηλευτές που μάχονται ενάντια στον κορωνοϊό, με κίνδυνο της ζωής τους, αλλά και μήνυμα ελπίδας στον αγώνα που δίνει η ανθρωπότητα κατά της νόσου, δίνει η ιταλική Vogue, αποφασίζοντας να κυκλοφορήσει το τεύχος Απριλίου μ’ ένα συμβολικό λευκό εξώφυλλο.

Το λευκό δεν είναι παράδοση αλλά ένα κενό φύλλο που περιμένει να γράψουν πάνω του τον τίτλο για μία νέα ιστορία που πρόκειται να αρχίσει“, σημειώνει χαρακτηρισTικά στο σχόλιό του ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Εμανουέλε Φαρνέτι.

Στο ίδιο σχόλιο υπογραμμίζει: “Στη μακρά ιστορία των 100 χρόνων και πλέον η Vogue έχει περάσει από πολέμους, κρίσεις, τρομοκρατικές ενέργειες. Είναι παράδοση να μην κοιτάει ποτέ την άλλη πλευρά. Πριν από δύο εβδομάδες, είχαμε σχεδιάσει να τυπώσουμε ένα τεύχος που σχεδιάζαμε για καιρό. Αλλά το να μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο όταν άνθρωποι πεθαίνουν, γιατροί και νοσηλευτές ρισκάρουν τη ζωή τους και ο κόσμος αλλάζει για πάντα δεν είναι στο DNA της Vogue Italia”.

“Συνεπώς, καταργήσαμε αυτό που είχαμε σχεδιάσει και ξεκινήσαμε από την αρχή. Η απόφαση να τυπώσουμε ένα λευκό πρωτοσέλιδο για πρώτη φορά στην ιστορία μας δεν είναι γιατί υπήρχε έλλειψη φωτογραφιών, αντιθέτως. Το επιλέξαμε γιατί το άσπρο αντιπροσωπεύει πολλά πράγματα ταυτόχρονα”, τονίζει ο αρχισυντάκτης.

Αλλωστε, όπως καταλήγει, “το λευκό είναι πρώτα απ’ όλα σεβασμός.VOGUE Είναι αναγέννηση, είναι το φως μετά το σκοτάδι, είναι το άθροισμα όλων των χρωμάτων. Το λευκό είναι το χρώμα των στολών όσων τις φορούν και ρισκάρουν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή για να μας σώσουν. Αντιπροσωπεύει χώρο και χρόνο για να σκεφτούμε, αλλά και να μείνουμε σιωπηλοί. Το λευκό είναι για όσους γεμίζουν τον άδειο χρόνο και χώρο με ιδέες, σκέψεις, ιστορίες, στίχους, μουσική και ενδιαφέρον για άλλους. Το λευκό υιοθετήθηκε για ρούχα που εκφράζουν αγνότητα για το παρόν και ελπίδα για το μέλλον. Πάνω απ’ όλα: Το λευκό δεν είναι παράδοση αλλά ένα κενό φύλλο που περιμένει να γράψουν πάνω του τον τίτλο για μία νέα ιστορία που πρόκειται να αρχίσει”.

 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr