Η Γιάννα Παπαδάκου επιβεβαιώνει τον Φρουζή: Όταν η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωβουλή έγραφε για τη συνάντηση με την Τουλουπάκη

1511
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Γιάννα Παπαδάκου: “Η δημοσιογράφος που… μοίραζε χειροπέδες”

Φιλότιμες προσπάθειες κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με τα παπαγαλάκια τους) και “κύκλοι” της εισαγγελίας διαφθοράς για να “αποδομήσουν” τις μέχρι τώρα αποκαλύψεις του Κωνσταντίνου Φρουζή για το ρόλο της Ελένης Τουλουπάκη. Δυστυχώς όμως γι΄ αυτούς τα γραπτά μένουν.

Τον Ιούνιο του 2018 η νυν εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωβουλή, Γιάννα Παπαδάκου, έγραφε στην εφημερίδα Παραπολιτικά:

Novartis: Μυστική συνάντηση Φρουζή με την Εισαγγελέα Τουλουπάκη

Γιάννα Παπαδάκου

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας πραγματοποιήθηκε το πρώτο ραντεβού του άλλοτε ισχυρού άνδρα της φαρμακοβιομηχνίας και της Επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφοράς
Τετ α τετ με την επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, και άλλους 4 εισαγγελείς είχε πριν από περίπου 10 ημέρες ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε προκειμένου ο πρώην αντιπρόεδρος της μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας να δώσει εξηγήσεις για τους λογαριασμούς του στην Ελβετία και κλείστηκε μετά την αποστολή κλήσης ως υπόπτου του κυρίου Φρουζή, η οποία εστάλη από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Ηταν η πρώτη συνάντηση της κ. Τουλουπάκη και των εισαγγελικών λειτουργών με τον Κ. Φρουζή, ο οποίος εμφανίζεται ως ο βασικός πρωταγωνιστής όσων περιγράφονται από τους προστατευόμενους μάρτυρες στις 19 καταθέσεις τους, μετά την άσκηση της εις βάρος του δίωξης για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην ανάκριση.

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τον κ. Φρουζή στους εισαγγελείς που τον κάλεσαν, αφορούσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα παρεμπίπτον θέμα και ειδικότερα τους λογαριασμούς Φρουζή στην Ελβετία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis έχει ζητήσει την άρση της δέσμευσης των λογαριασμών του, πράξη την οποία έχουν κάνει οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς με αίτημά τους στις Αρχές, σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας.

Με απόλυτα διακριτικό τρόπο, δόθηκαν και οι εξηγήσεις στην Εισαγγελία, αφού ελάχιστοι πήραν είδηση πότε και πώς πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς στην οδό Λουκάρεως, ο Κ. Φρουζής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι του επέμεναν στην υπερασπιστική γραμμή ότι ο πελάτης τους δεν είχε σχέση με τις τυχόν πράξεις δωροδοκίας σε πολιτικά πρόσωπα, ενώ ο ίδιος επιχείρησε να αποδομήσει το περιεχόμενο των καταθέσεων συγκεκριμένων προστατευόμενων μαρτύρων.

Η συζήτηση έγινε σε κλίμα θετικό, αφού η κ. Τουλουπάκη επισήμανε στον Κ. Φρουζή και παρουσία των δικηγόρων του, τη δυνατότητά του να εκμεταλλευτεί τα ευεργετήματα του νόμου, αν πει την αλήθεια για όσα έχουν συμβεί με επίκεντρο το κατηγορητήριο για τη Novartis, αλλά και της βαριές κατηγορίες εις βάρος του, όπως τις καταγράφουν με λεπτομέρειες οι 3 προστατευόμενοι μάρτυρες στην Ελλάδα, αλλά και οι άλλοι 3 στις ΗΠΑ.

Οι Ελληνες εισαγγελείς κατέστησαν σαφές στον Κ. Φρουζή ότι οι έρευνες έχουν προχωρήσει και ότι σύντομα τα ευρήματα από τους λογαριασμούς, τις δικαστικές συνδρομές, αλλά και άλλες ανακριτικές πράξεις, όπως τις εφόδους σε σπίτια, μπορούν να αποδώσουν καρπούς! Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι οι αρμόδιες Αρχές στη χώρα μας κάνουν φύλλο και φτερό τους λογαριασμούς του Κ. Φρουζή, οι οποίοι, βεβαίως, εμφανίζουν την υποδοχή ποσών από έσοδα της Novartis, ενώ αναζητούνται οι τελικοί αποδέκτες και δικαιούχοι, αλλά και εταιρείες που κατέληγαν τα ποσά.

Για τουλάχιστον τρία πολιτικά πρόσωπα, οι ελληνικές και αμερικανικές Αρχές βρίσκονται στα πρόθυρα εντοπισμού και «μαύρου» χρήματος, καθώς πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός τους έχουν εντοπιστεί σε πορεία χρήματος, αλλά και ύποπτες κινήσεις εκατομμυρίων ευρώ, με ποσά που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τις φορολογικές δηλώσεις των συγκεκριμένων προσώπων.

«Οφσοράκιας»

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις μεγαλύτερες υποψίες συγκεντρώνει πρόσωπο του οποίου έχει εντοπιστεί υπεράκτια εταιρεία, η οποία έχει ιδρυθεί από γνωστό «οφσοράκια», εμπλεκόμενο και στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών. Στο στοιχείο αυτό οδηγήθηκε η Εισαγγελία ύστερα από άρση τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς εντοπίστηκε συνομιλία του προσώπου-αχυρανθρώπου με τον «οφσοράκια» σε χώρα της Βόρειας Ευρώπης.

Με επείγον σήμα εστάλη αίτημα της δικαστικής συνδρομής για λογαριασμό της υπεράκτιας εταιρείας, ο οποίος εντοπίστηκε στην ίδια χώρα του εξωτερικού. Στοιχεία, πάντως, έχουν εντοπιστεί και από αγοραπωλησίες ακινήτων για άλλον πολιτικό στην Ελλάδα, στη Νέα Υόρκη και σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί στην επίμαχη περίοδο μεγάλης προμήθειας του Δημοσίου, στην οποία μετέχει και η Novartis, και οι οποίες μοιάζουν να ξεπλένουν χρήματα με τη μεσολάβηση πρώην στελέχους του υπουργείου Υγείας.

Τώρα οι αρμόδιες Αρχές σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπου συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η μεγάλη έρευνα για τη Novartis, πρόκειται να καλέσουν τον μεσάζοντα, ο οποίος μοιάζει να είναι απρόσεκτος σε κινήσεις είτε κυκλοφορίας χρήματος, είτε απόκτησης ακινήτων υψηλού κόστους. Το συγκεκριμένο πρόσωπο μαζί με άλλο που μεσολαβεί σε μεγάλη προμήθεια με πρωταγωνιστή πάντα τη Novartis, έχουν εντοπιστεί ως οι «αδύναμοι κρίκοι», αφού έχει διαδοθεί ότι απειλούν τον άλλοτε προστάτη τους ότι θα μιλήσουν και θα τον πάρουν μαζί τους, αν δεν προστατευτούν σε σχέση με τις διώξεις, οι οποίες δεν φαίνεται να αργούν.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Σάββατο 23 Ιουνίου, 2018

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr