Για την οικονομική και στρατηγική θέση του λιμανιού του Πειραιά που από περιφερειακός λιμένας έχει μετατραπεί σε σημαντικό διεθνή κόμβο σε όλους τους τομείς της δραστηριότητας, μίλησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Yu Zenggang.

Όπως αποκάλυψε «στόχος του είναι να μετατρέψει το λιμάνι του Πειραιά σε προορισμό homeport στον χάρτη της διεθνούς κρουαζιέρας».

Σχετικά με τις επενδύσεις στη συγκεκριμένη περιοχή δήλωσε ότι «δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε το μεγάλης κλίμακας επενδυτικό σχέδιο, συμπεριλαμβανομένων σε αυτό τυχόν τροποποιήσεων που κρίνονται απαραίτητες, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη Σύμβαση Παραχώρησης από το Ελληνικό Δημόσιο».

Τόνισε ακόμη τη μεγάλη σημασία που έχει για το λιμάνι του Πειραιά, τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία συνολικά η επέκταση του Σταθμού Κρουαζιέρας.

Τέλος αναφέρθηκε και στο μήνυμα που εισέπραξε από τα φετινά Ποσειδώνια το οποίο είναι «ότι η Ελλάδα παραμένει το πιο ενεργητικό κέντρο της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας και παράγοντας ανάπτυξης. Η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα καίρια ζητήματα του σήμερα, όπως η ενεργειακή μετάβαση, η βιώσιμη ανάπτυξη και η περιβαλλοντική βιωσιμότητα, είναι ιδιαίτερα υψηλή με πλήθος σχετικών πρωτοβουλιών σε εξέλιξη».