Απίστευτο και όμως αληθινό να συγκρίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο με το αντίστοιχο ενός κρατιδίου με ανύπαρκτη επί της ουσίας ιστορία στο εν λόγω άθλημα.

Όσο υπερβολικό και αν ακούγεται σε επίπεδο συλλόγων έχει πάρει την κατιούσα.

Απογοητευτική είναι η συγκομιδή βαθμών των σωματείων της χώρας μας που μετέχουν στα προκριματικά των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων μιας και συγκέντρωσαν μόλις 875 βαθμούς, όσους έχει και το Γιβραλτάρ.

Μετά τις ήττες Παναθηναϊκού και Άρη, αλλά και την αγχώδη ισοπαλία του Ολυμπιακού τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Λουξεμβούργο, Αλβανία, Καζακστάν, Γιβραλτάρ έχουν μαζέψει 875 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία της UEFA, όσους και η Ελλάδα στους πρώτους 9 αγώνες που έχουν δώσει οι ελληνικές ομάδες.

Οι εκπρόσωποι του Λουξεμβούργου, του Καζακστάν και του Γιβραλτάρ πέτυχαν τρεις νίκες, ενώ οι αντίστοιχοι της χώρας μας μόλις δύο, αυτές του Άρη επί της Γκόμελ.

Μόλις  3 χώρες βρίσκονται κάτω από την Ελλάδα μέχρι στιγμής

Λιγότερους βαθμούς από τη χώρα μας έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, μόλις τρεις χώρες. Το Σαν Μαρίνο (833 βαθμοί), η Ανδόρρα (666 βαθμοί) και η Λευκορωσία (που είναι και ουραγός με 625 βαθμούς).