Σύσσωμος σχεδόν ο ΣΥΡΙΖΑ βγηκε να πανηγυρίσει για την απόφαση τμήματος του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική η παράταση της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολιαστούς υγειονομικούς. Τα σόσιαλ μίντια πήραν φωτιά με τα στελέχη να μπαίνουν όλα στην γραμμή Πολάκη. Ακόμη και ο Ανδρέας Ξανθός…

Την ώρα που η συζήτηση για το κατά πόσο κάποιος που αρνείται να εμβολιαστεί κατ επέκαταση είναι ουσιαστικά αρνητής της επιστήμης παραμένει ανοιχτή (δεδομένου ότι και ο κορονοιός είναι ακόμη εδώ) αλλά και το κατά πόσο κάποιος που αρνείται να εμβολιαστεί πρέπει να δουλεύει δίπλα σε ασθενείς (η περίπτωση των διοικητικών ίσως είναι κάπως διαφορετικοί) ο ΣΥΡΙΖΑ ξεσπαθώνει και μιλά για δικαίωση.

Ανδρέας Ξανθός, Ρένα Δούρου και άλλοι βγήκαν και μίλησαν για δικαίωση. Ακόμη και την εργασιά τους εξύμνησε ο υπεύθυνος του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι τώρα έδειχνε να κρατά αποστάσεις από τέτοιες στάσεις και τάσεις εντός του κόμματό τους.

Η δέ πρώην περιφερειάρχης ξεσπάθωσε στο twiiter γράφοντας περί δικαίωσης και χαρακτηρίζοντας «κόλαφο» για την κυβέρνηση την εν λόγω απόφαση τονίζοντας «Δικαίωση για τους υγειονομικούς σε αναστολή η απόφαση του ΣτΕ και κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη που βαφτίζει την κατάπαυση του δικαίου ποτέ “αριστεία” & ποτέ “επιτελικότητα”».

Δεν είναι οι μόνοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι παρεμβάσεις τους χαρακτηριστικές. Και ουσιαστικά επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά ποιος σε αυτή τη χώρα στήριζε τους ανεμβολίαστους…