Η «δημόσια ταλαιπωρία» του Αλέξη Τσίπρα

126
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακούσαμε από τον Αλέξη Τσίπρα να λέει ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «βρίσκεται σε δημόσια ταλαιπωρία»! Εννοεί ο ποιητής ότι ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης βρίσκεται αδίκως στο επίκεντρο της Προανακριτικής.

Κι εδώ που τα λέμε τι διαφορετικό θα μπορούσε να πει ο πολιτικός του προϊστάμενος, ή πως αλλιώς θα εμφανιζόταν ως «Αρσακειάς» και μάλιστα με τον «σταυρό στο χέρι» προκειμένου να θολώσει το δικό του ρόλο στη σκευωρία της Novartis; Όπως βέβαια δεν περιμέναμε από τον Αλέξη Τσίπρα να βρει τη γενναιότητα και να μιλήσει για τη δημόσια ταλαιπωρία που υπέστησαν και υφίστανται ακόμη οι 10 πολιτικοί που ενέπλεξαν εκείνοι που εμπνεύστηκαν τη σκευωρία.

Όλα αυτά θα τα μάθουμε και ονόματα και διευθύνσεις λίαν συντόμως. Περί «δημόσιας ταλαιπωρίας» όμως οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι η συνέντευξη του τέως στην Νίκη Λυμπεράκη συνιστά δημόσια ταλαιπωρία. Τόσο για τον ίδιο, μια και όλη η συνέντευξη ήταν της… σταυροπροσκυνήσεως, όσο και για τους τηλεθεατές που ταλαιπωρήθηκαν να βλέπουν τον Αλέξη Τσίπρα ως μαθήτρια του Αρσακείου, η οποία έχει εκπαιδευτεί σε θέματα ήθους και τρόπων συμπεριφοράς.

Όσοι άντεξαν να τον ακούν μέχρι τέλους κατάλαβαν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, λειτουργούσε στο πνεύμα του γέροντα Παΐσιου. Με το «σταυρό στο χέρι», όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και το Χριστό και την Παναγία στο στόμα όπως αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ονόματα δεν λέμε γιατί θα μας κάψει η Παναγία.

Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποδυόμενος την Αρσακειάδα δίνει τη δική του παράσταση ως «Αλέξης στο Πυροβολικό». Και προκειμένου να δείξει ότι δεν είναι αυτό που νομίζαμε αλλά κάτι άλλο απ’ αυτό ζήσαμε τα 4,5 χρόνια, δηλαδή ένας νεο-κομμουνιστής του «πυροβολικού», παρουσιάζεται χαλαρός ως «Αλίκη στο Ναυτικό» για να μας πει ότι μαζί με τους «Πολάκηδες» του ΣΥΡΙΖΑ «πήγαμε σαν Αρσακειάδες, με τον σταυρό στο χέρι»! Όλοι φοράμε μάσκες, είχε πει η βρετανίδα… συνάδελφος του Αλέξη Τσίπρα Edith Sitwell, αλλά έρχεται η στιγμή που δεν μπορούμε να τις βγάλουμε χωρίς να ξεκολλήσει μαζί τους και το πετσί μας. Σ’ αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Χ.Π.Π.

 

 

 

 

 

 

 

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr