Το δικαίωμα στην αμηχανία το έχουν όλοι και είναι αναφαίρετο. Ακόμα και για τον Γιάννη Ραγκούση. Δεν είναι όμως αυθαίρετο γιατί σ’ αυτή την περίπτωση η αμηχανία μετατρέπεται σε κωμική γκριμάτσα. Αναφερόμαστε ειδικά στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σε ρόλο Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ επί θεμάτων Προστασίας(Θεός φυλάξει) του Πολίτη, σχολίασε αρνητικά τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Υποτίθεται ότι ενοχλήθηκε γιατί η «δεξιά» κυβέρνηση είχε στόχο παιδιά και γυναίκες! Δεν βρήκε όμως να πει λέξη(του διέφυγε άραγε;) για εκείνους τους «περίεργους» τύπους που είχαν καταλάβει ξένη περιουσία! Όπως και δεν είπε κουβέντα για όλα τα σπίτια που τελούν υπό κατάληψη γιατί το κόμμα του αναγνωρίζει τα δικαιώματα των καταληψιών, αλλά δεν τους καίγεται καρφάκι για τα δικαιώματα των ιδιοκτητών.

Το πρόβλημα με τον Γιάννη Ραγκούση δεν είναι ότι μιλάει ως ΣΥΡΙΖΑ με την ίδια ελαφρότητα που μιλούσε και ως ΠΑΣΟΚ. Αυτό αφορά τους φίλους του και εκείνους που τον ψηφίζουν. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε ότι άλλαξε ιδεολογία. Το πρόβλημα είναι ότι άλλαξε ιδεολογία χωρίς να αναγνωρίσει την ιδεολογική της προέλευση, της συριζαϊκής εν προκειμένω, με αποτέλεσμα η αμηχανία του να παρουσιάζει χαρακτηριστικά παραληρηματικής μεροληψίας. Είναι μια μορφή ιδεολογικής και πολιτικής διαταραχής, αλλά εμείς τι φταίμε;

Easy Writer