Σε μια «δακρυσμένη» καλημέρα, σε σκίτσο του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, ο Αρκάς «χωράει» όλον τον πολιτικαντισμό στον οποίο επιδίδονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο γνωστός σκιτσογράφος δημιούργησε ένα δακρυσμένο μάτι, κάτω από το οποίο ψηφοθήρες τρέχουν να μαζέψουν τα δάκρυα, που στην μικροκομματική οπτική τους μεταφράζονται σε άνοδο των ποσοστών τους.

Με το βλέμμα στο μικροκομματικό όφελος που μπορεί να αποκομίσουν από μια πραγματική τραγωδία, όχι, δεν νοιάζονται πραγματικά για τις αιτίες που οδήγησαν σε 57 θύματα, όχι δεν ενδιαφέρονται να μην ξανασυμβεί, όχι δεν δείχνουν διατεθειμένοι για συνεργασία ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα του σιδηρόδρομου, αλλά τρέχουν να μαζέψουν ψήφους.

Και δεν είναι μόνο τα δάκρυα των συγγενών των θυμάτων, είναι τα δάκρυα όλου του κόσμου που έζησε την τραγωδία σαν δική του κι αυτό που πραγματικά τον νοιάζει είναι η δικαιοσύνη και οι εγγυήσεις να μην επαναληφθεί ανάλογο δυστύχημα. Αυτό και όχι αν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές αριστερές ή άλλες δυνάμεις θα ανακάμψουν στο πολιτικό σκηνικό, «χτυπώντας» το θυμικό των πολιτών.