Η εκ των υστέρων συγνώμη που ζήτησε η Άννα Βαγενά από τον Μάξιμο Χαρακόπουλο δεν αλλάζει το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να έχει επιλέξει τις χυδαίες επιθέσεις σε βάρος βουλευτές, στελεχών και μελών της Ν.Δ. Πολύ δε περισσότερο όταν για να ζητήσει συγνώμη χρειάστηκε παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Βουλή και δείχνει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευθεί για μικροκομματικούς λόγους την τραγωδία της 12χρονης στον Κολωνό. Και είναι περιστατικό αποκρούστικό αφού η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρώτησε τον βουλευτή της Ν.Δ να της πεί πως αισθάνεται που ανήκει σε «ένα κόμμα παιδεραστών».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθύνθηκε  στην γραμματέα της ΚΟ την Όλγα Γεροβασίλη η οποία χρειάστηκε να παρέμβει προκειμένου να ζητήσει η Άννα Βαγενά τηλεφωνικά, συγνώμη.

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να στιγματίσει όχι μόνο τους βουλευτές, αλλά συνολικά την παράταξη με τα δεκάδες χιλιάδες μέλη προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις και θυμίζει πρακτικές όπως αυτή του Qanon στις ΗΠΑ που στηρίζοντας τον Τραμπ κατηγορούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους ως «παιδεραστές»