Η απόφαση του Δήμου ΑΘηναίων να προχωρήσει στην ολική ανάπλαση του πάρκου Κύπρου και Πατησίων ενισχύοντας  το πράσινο, επισκευάζοντας τις υποδομές, τοποθετώντας νέο αστικό εξοπλισμό και νέα φωτιστικά έχει οδηγήσει στη δημιουργία σουρεαλιστικών καταστάσεων αφού οι αριστεροί του ΑΝΑΤΡΥΣΑ και της ΑΝτικαπιταλιστικής Ανατροπής βρήκαν πεδίο… αντίστασης.

Ενδεχομένως να μπερδεύτηκαν από την αναφορά στον… αστικό εξοπλισμό και να εκτιμούν πως έτσι κάνουν αντίσταση στην αστική τάξη, όμως το γεγονός πως αντιδρούν στην αναβάθμιση ενός χώρου προς όφελος των κατοίκων δείχνει τις σκοταδιστικές τους αντιλήψεις και την οπισθοδρομική λογική που επικρατεί και εκφράζεται όπως πάντα με κραυγές και απειλές.

Η ανάπλαση του πάρκου ξεκίνησε εν μέσω άναρθρων κραυγών και εντάσεων, με μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής, να εμποδίζουν την είσοδο των συνεργείων του Δήμου Αθηναίων στο χώρα. Απειλώντας και υβρίζοντας τους εργαζόμενους μπλοκάρουν ένα έργο που προτίθεται να υλοποιήσει ο Δήμος Αθηναίων στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων και το οποίο περιλαμβάνει ένα πλέγμα παρεμβάσεων που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του καθιστώντας το λειτουργικό και φιλόξενο.

Έτσι την ώρα που οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν ανάλογες παρεμβάσεις για  περισσότερο πράσινο στη γειτονιά  και ποιοτικό ελεύθερο δημόσιο χώρο, οι… δυνάμεις της οπισθοδρόμησης επιχειρούν για ακόμη μια φορά να τις  μπλοκάρουν. Μάλιστα μια χούφτα ανθρώπων περιφρουρεί καθημερινά το πάρκο, εμποδίζοντας τους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων να κάνουν τη δουλειά τους! Δηλαδή να φροντίσουν και να ενισχύσουν το πράσινο, να τοποθετήσουν νέα φωτιστικά στο πάρκο, να επισκευάσουν τις απαρχαιωμένες υποδομές και να τοποθετήσουν νέο αστικό εξοπλισμό.

Σημειώνεται ότι  το πλάνο εργασιών του Δήμου Αθηναίων προβλέπει επίσης σαρωτικό καθαρισμό του χώρου,  βάψιμο των τοίχων που σήμερα σκεπάζονται από μουτζούρες και μπογιές και απομάκρυνση όλων των άχρηστων υλικών. Επίσης, προβλέπεται ενίσχυση του πρασίνου με δεκάδες νέα φυτά και θάμνους που θα δώσουν περισσότερο πράσινο χρώμα στη γειτονιά. Παράλληλα θα δημιουργηθούν χωμάτινα μονοπάτια, θα επισκευαστούν οι κατεστραμμένοι κυβόλιθοι-παγίδες και θα τοποθετηθούν νέα παγκάκια, κάδοι σκουπιδιών, σύγχρονα φωτιστικά και ποτίστρες για σκύλους.

Πρόκειται για μια παρέμβαση ανάλογη με αυτή που έκανε ο Δήμος Αθηναίων στο Πάρκο Φιξ, το οποίο μετατράπηκε σε μια σύγχρονη «όαση» πρασίνου, με πλήρη εξοπλισμό και υποδομές που βελτιώνει την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής των Πατησίων.