Ομόλογα 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκδίδει η Apple, σύμφωνα με το Bloomberg, σε ένα deal που θα περιλαμβάνει έως πέντε μέρη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο, το μεγαλύτερο τμήμα της, ένα 30ετές ομόλογο, θα μπορούσε να έχει απόδοση 135 μονάδων βάσης έναντι συγκρίσιμων ομολόγων.

Η συμφωνία «θα γίνει ιδιαίτερα αποδεκτή από την αγορά, αφού υπάρχει αρκετά μεγάλη ζήτηση για σταθερό εισόδημα υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Rob Waldner, επικεφαλής μακροοικονομικών ερευνών στην Invesco.

Πωλήσεις εταιρικών ομολόγων έρχονται αυτή την εβδομάδα


Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg αναμένουν πωλήσεις εταιρικών ομολόγων υψηλής διαβάθμισης στις ΗΠΑ ύψους 30 έως 35 δισ. δολ. αυτή την εβδομάδα, καθώς οι αγορές εταιρικού χρέους δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης. Η εν λόγω πώληση θα είναι η πρώτη για την Apple μετά την αντίστοιχη κίνηση του Αυγούστου.

Τα έσοδα από την πώληση ομολόγων της Apple θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, όπως επαναγορές μετοχών, πληρωμές μερισμάτων, κεφάλαιο κίνησης, κεφαλαιουχικές δαπάνες, εξαγορές και αποπληρωμή χρέους, σύμφωνα με την πηγή.

Η Apple είναι ο δεύτερος εκδότης τεχνολογίας υψηλής κεφαλαιοποίησης που πουλά ομόλογα μετά την αναφορά κερδών.