Η «αποκαθήλωση» της Ούρσουλα!

by news

Εντείνονται οι φήμες από τις Βρυξέλλες ότι μεγάλη ομάδα ευρωβουλευτών απ’ όλες τις πτέρυγες σχεδιάζουν να θέσουν θέμα Προέδρου της Κομισιόν.

Αργά χθές η Πρόεδρος της Επιτροπής έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από την Ιταλία, αλλά η εικόνα της έχει υποστεί μεγάλη φθορά λόγω της ολιγωρίας που επέδειξε στην αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης ώστε η «συγγνώμη» να είναι εκ του περισσού. Το πρόβλημα εν προκειμένω για την Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν δεν εντοπίζεται μόνο μεταξύ των ευρωβουλευτών, αλλά και μεταξύ των Επιτρόπων.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλο αυτό το διάστημα έχουν λάμψει δια της απουσίας τους οι δύο Εκτελεστικοί Αντιπρόεδροι Φρανς Τίμερμανς και Μαργκρέτε Βεστάγκερ, γεγονός που αποτυπώνει τη δυσαρέσκεια που επικρατεί και σε επίπεδο ηγεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η υποβόσκουσα κρίση, θα εκδηλωθεί μόλις ξεπεραστεί η πανδημική κρίση και θα κρίνει το μέλλον της Πρόεδρου. Το οποίο βέβαια θα εξαρτηθεί τόσο από τη στάση που κρατήσει η «προστάτιδα» της Άγκελα Μέρκελ, αλλά όσο και από τη στάση που κρατήσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ο Βέμπερ. Ειδικά αυτός αφού αισθάνεται ότι οι εξελίξεις τον δικαιώνουν.

Easy Writer

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα