χρήσιμος ηλίθιος (ο) 1. αυτός που με τη δράση του, αλλά άθελά του εξυπηρετεί συμφέροντα διαφορετικά από αυτά που νομίζει ότι υπερασπίζεται, «όσοι καταλαμβάνουν και βανδαλίζουν πανεπιστήμια και σχολεία στο όνομα κάποιου αγώνα υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης είναι χρήσιμοι ηλίθιοι που δρουν υπέρ της ιδιωτικής», 2. ευαίσθητος, πονόψυχος «αχ, ο Υάκινθος είναι τόσο χρήσιμος ηλίθιος που πάντα δίνει λεφτά στα παιδάκια που ζητιανεύουν στα φανάρια». 

Βλέπω τις φωτογραφίες με την Κέιτ τη Μπλάνσετ να περπατάει στο χαλί των Καννών φορώντας ένα πανάκριβο μαυρόασπρο φόρεμα με πράσινη φόδρα, το οποίο μαζί με το κόκκινο χαλί σχημάτιζε τη σημαία της Παλαιστίνης, και σκέφτομαι πόσο μπερδεμένη, από πνευματικής απόψεως, πρέπει να είναι. Γενικώς δεν έχω σε καμία ιδιαίτερη εκτίμηση το μυαλό των σταρ του Χόλιγουντ (ή οποιαδήποτε άλλης πόλης) αλλά νομίζω ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ανοησία, πολύ μεγάλη ακόμα και για τα στάνταρ αυτών των κακομαθημένων νάρκισσων. Γιατί ακόμα και μια σταρ του Χόλιγουντ θα έπρεπε να ξέρει ότι η σημαία την οποία σχημάτισε με το φόρεμά της ανήκει σε ένα «κράτος» το οποίο ελέγχεται από μια ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση που δεν θα της επέτρεπε ποτέ να εμφανιστεί έτσι και σίγουρα θα την έστελνε στον άλλο κόσμο αν τολμούσε να διαμαρτυρηθεί για οτιδήποτε. Αλλά η Κέιτ η Μπλάνσετ βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Παλαιστίνη και οποιοδήποτε άλλο μουσουλμανικό κράτος, οπότε μπορεί ελεύθερα να αγωνίζεται υπέρ του Ισλάμ, πιστεύοντας ότι αγωνίζεται για την ειρήνη που απειλείται από την κακιά Δύση. 

Διλήμματα 

«Το δίλημμα της εποχής μας είναι πόλεμος ή ειρήνη», είπε, με τον συνήθη στομφώδη τρόπο με τον οποίο λέγονται τέτοιου είδους μπούρδες, ο σύντροφος Χαρίτσης, ο οποίος πιθανότητα πιστεύει ότι τα κυρίαρχα διλήμματα σε προγενέστερες εποχές ήταν το βουνό ή θάλασσα και το μήλα ή πορτοκάλια. 

Δεν υπάρχει καμία λογική επεξήγηση 

Ακουσα σποτάκι του ΚΚΕ με το οποίο καλεί τους Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό να το ψηφίσουν και αναρωτήθηκα «μα ποιος είναι τόσο ανόητος ώστε να ψηφίσει ένα κόμμα το οποίο αγωνίστηκε εναντίον της δυνατότητάς του να ψηφίζει;». Ομως αμέσως μετά σκέφτηκα ότι η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι πολιτική πράξη και ότι είναι μεγάλος λάθος να μπλέκουμε τη λογική με τη θρησκευτική πίστη. 

Είναι αρκετό 

Σας έχω κουίζ για δυνατούς λύτες: Πώς καταλαβαίνουμε ότι η επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ στις συγκεντρώσεις υπέρ των κατηγορούμενων για το ναυάγιο της Πύλου ήταν απολύτως δικαιολογημένη; Σας έχω και την απάντηση για να μην σας κουράζω: Το ότι την εν λόγω επίθεση την καταγγέλλει ως «απρόκλητη» το ΚΚΕ θα πρέπει να μας αρκεί.