Βέρτιγκο προκάλεσε στο ΣΥΡΙΖΑ η Έλενα Ακρίτα με τη στροφή 180 μοιρών (360 κατά Τσίπρα) που έκανε αφήνοντας σύξυλη την Έφη Αχτσιόγλου, την οποία αρχικά στήριξε ενθέρμως για την προεδρία, τασσόμενη τελικά στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη: άλλαξε γνώμη. Προφανώς όλοι έχουν δικαίωμα στη μεταστροφή, πολλώ δε μάλλον η κ. Ακρίτα.

Πάνω-κάτω στον ίδιο χρόνο η βουλευτής ως μέλος της ειδικής μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου επαίνεσε με τρόπο αξιοπρόσεκτο τον Κώστα Μπακογιάννη και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά. Ενώ την ίδια στιγμή ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Αθηναίων «αγκομαχάει» χωρίς την ουσιαστική στήριξη της Κουμουνδούρου, η κ. Ακρίτα –μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής– εξήρε την πρωτοβουλία Μπακογιάννη για τη δημιουργία του πρώτου ξενώνα ΛΟΑΤΚΙ στην Αθήνα, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι μια τέτοια δομή προκειμένου να μη φτάνουν νεαρά παιδιά, λόγω απόγνωσης, στην πορνεία ή στα ναρκωτικά.

Τα εύσημα Ακρίτα σε Μπακογιάννη «άρπαξε» ακαριαία η προεδρεύουσα βουλευτής της ΝΔ Μαρία Αντωνίου, προτείνοντας να κληθεί ο δήμαρχος να μιλήσει γι’ αυτό στην Επιτροπή και να ακολουθήσουν κι άλλες πόλεις το παράδειγμα της Αθήνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος προφανώς –και λόγω χαρακτήρα– δεν πήρε την πρωτοβουλία προκειμένου να αποσπάσει τα συγχαρητήρια της κ. Ακρίτα, τα οποία άλλωστε δεν χρειάζεται, αλλά γιατί ως φιλελεύθερος θεωρεί ότι έτσι συμβάλλει αφενός στην αξιοπρεπή διαβίωση αυτών των ατόμων και στη διασφάλιση των ατομικών τους δικαιωμάτων και αφετέρου γιατί με αυτόν τον τρόπο φροντίζει στην ενίσχυση της ασφάλειας και της ευταξίας που πρέπει να αισθάνονται οι κάτοικοι της πρωτεύουσας. Όπως κι αν το δει κανείς, ο Κώστας Μπακογιάννης μπορεί να έχει σαφή πολιτική ταυτότητα, την οποία άλλωστε δεν κρύβει, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να έχει συμπάθειες σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Άλλωστε τι δήμαρχος όλων των Αθηναίων θα ήταν… 

Easy Writer