Η ΑΕΚ του Καρντόσο

7

Τα φιλικά είχαν δώσει την πρώτη εικόνα, ωστόσο είναι οι επίσημοι αγώνες που αποκαλύπτουν τις αδυναμίες ή αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα. Η ΑΕΚ του Μιγκέλ Καρντόσο εμφάνισε εχθές (8/8) στο «Ιον Ομπλεμένκο» της Κραϊόβα τους βασικούς πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί στην επερχόμενη σεζόν: κατοχή μπάλας, build up από τον τερματοφύλακα, Βράνιες, Ζεράλντες, Λιβάγια! Όταν όλα αυτά λειτουργούν, οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν να κοιτάζουν ψηλά. Κάπως έτσι, ήλθε άκοπα το 0-2 που ουσιαστικά παρέχει ασφαλές πέρασμα στην επόμενη φάση.

Η πρώτη ανάγνωση είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Δεν είναι (ακόμη) για πανηγυρισμούς, είναι όμως για χρήσιμα συμπεράσματα. Έτσι θα πορευτεί η ΑΕΚ στους προσεχείς 10 μήνες, στους οποίους θα αντιμετωπίσει πολύ πιο δύσκολους αντιπάλους από την Κραϊόβα και πολύ πιο σοβαρές προκλήσεις από έναν προ-προκριματικό.

Από σήμερα, αρχίζει ουσιαστικά η προετοιμασία της ΑΕΚ για τα play off του Europa League με πιθανότερη στάση την Τραπεζούντα. Ο μεγάλος στόχος είναι η συμμετοχή στους ομίλους, για τρίτη διαδοχική χρονιά και είναι μονόδρομος. Η ρεβάνς του 15αύγουστου με την Κραϊόβα θα είναι μια τυπική διαδικασία, εναντίον μιας ομάδας που δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στους τρεις τελευταίους ευρωπαϊκούς αγώνες της, ενώ… κατάφερε να χάσει από την ουραγό του πρωταθλήματος Ρουμανίας.

Συνεπώς, την επόμενη εβδομάδα ο Καρντόσο θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει ακόμη πιο εντατικά στο «δέσιμο» της ομάδας, ενόψει του πρώτου μεγάλου στόχου της σεζόν, που είναι τα play off. Γιατί μπορεί η ΑΕΚ να «τρέχει» ενά αήττητο σερί τριετίας και 12 αγώνων στο Europa League, όμως μια ήττα είναι αρκετή για να καταστρέψει τα πάντα. Και η ΑΕΚ δεν διαθέτει την πολυτέλεια να μείνει εκτός Ευρώπης…