Συνήθως, όταν κάποιος διακόπτει τις προεκλογικές ομιλίες των υποψηφίων, δεν… ευχαριστεί ιδιαίτερα τον ομιλούντα. Αυτό δεν συνέβη στην ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Θεσσαλονίκης και Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου. Το αντίθετο μάλιστα. Ο κ. Καλαφάτης το καταευχαριστήθηκε!

Οι φίλοι του Υφυπουργού στον Εύοσμο είχαν προετοιμάσει το σκηνικό έτσι ώστε, ένα κοριτσάκι, η μικρή Μαρία, να του δώσει μία ανθοδέσμη με λουλούδια, στο τέλος της ομιλίας του. Η μικρή Μαρία, ντυμένη στα λευκά, θα περίμενε με τη μητέρα της πίσω από την οθόνη, όπου ο κ. Καλαφάτης, υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης, παρουσίαζε κάποια από τα έργα, που και ο ίδιος προώθησε ή στήριξε, για την περιοχή του Ευόσμου και του Κορδελιού.

Μόνον που η Μαρία, αποφάσισε να… δράσει αυτοβούλως. Δεν είχε αρχίσει, καλά -καλά, η ομιλία του κ. Καλαφάτη (μόλις είχε ευχαριστήσει, σχεδόν, τον κόσμο που είχε κατακλύσει την αίθουσα) όταν η Μαρία άρπαξε την ανθοδέσμη, έσκυψε και πέρασε κάτω από την οθόνη και βγήκε στη σκηνή!

“Ποια είσαι εσύ; Τι όμορφη έκπληξη είναι αυτή”, αντέδρασε ο κ. Καλαφάτης! Δέχτηκε την ανθοδέσμη, η μικρή είπε το όνομά της, έκανε μια.. μικρή υπόκλιση κι έφυγε… όπως ήρθε: Έσκυψε και πέρασε κάτω από την οθόνη, συγκεντρώνοντας τα χειροκροτήματα και τα χαμόγελα του κοινού.

Ήταν από τις στιγμές εκείνες που όταν διακόπτουν έναν ομιλητή, δεν τον πειράζει καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα.