Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο χωρίς μία έστω σχολή σε κατάληψη δεν έχει ξαναϋπάρξει τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρύτανη, καθηγητή κυρίου Ιωάννη Χατζηγεωργίου, σε εκπομπή της ΕΡΤ.
Όσο πάντως και αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν, η κανονικότητα επέστρεψε στο Πολυτεχνείο με κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, και αφού μάλιστα έχει προηγηθει και έχει γίνει νόμος η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας, δηλαδή η κανονικότηττα έχει επιστρέψει παρά την ψήφιση μιας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που αποτέλεσε επί δεκαετίες την καυτή πατάτα που ξεσήκωνε πλειάδα αντιδράσεων και κινητοποιήσεων.
Είναι η πρώτη φορά ύστερα από τριάντα πέντε χρόνια που οι χώροι των σχολών έχουν περάσει εξ ολοκλήρου στον έλεγχο της πρυτανείας, και που δεν υφίστανται καταλήψεις εν εξελίξει, δηλαδή, αυτό το άρθρο γράφεται για το αυτονόητο, που όμως έχει γίνει ζητούμενο στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.
Επιτέλους, οι εκπαιδευτικές αρχές έχουν ανακτήσει τον ρόλο τους μέσα στα Ιδρύματα, καθώς οι χώροι που τελούσαν υπό κατάληψη περνούν πλέον στον νόμιμο ιδιοκτήτη τους, λεηλατημένοι και κατεστραμμένοι από τους καταληψίες, ενώ στοίχημα της επόμενης ημέρας αποτελεί η ανακατασκευή τους με σκοπό την επαναλειτουργία τους και φυσικά την παράδοσή τους στην ακαδημαϊκή κοινότητα.
Το καταξιωμένο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο ανήκει αποκλειστικά στους Έλληνες φορολογουμένους, οποιαδήποτε άλλη χρήση του πέραν της αυτονόητης αποτελεί ύβρι για κάθε έναν από εμάς.
Η κανονικότητα μπορεί να μην είναι ευκαιρία για την Αριστερά, είναι όμως η ευκαιρία για την ενίσχυση της πανεπιστημιακής συνέχειας και της ποιοτικής εκπαίδευσης, των αναγκαίων δηλαδή συνθηκάν που διασφαλίζουν την πρόοδο και την ευημερία των επόμενων γενεών.