Η Λούκα Κατσέλη, η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ–και πλέον και της Νέας Αριστεράς– για την Προεδρία της Δημοκρατίας έδωσε συνέντευξη. Σε αυτήν υποστήριξε ότι η ίδια είναι υπερκομματική και ο Κωνσταντίνος Τασούλας μια κομματική υποψηφιότητα. Μόνο που δεν κρατήθηκε και στο τέλος έδωσε και οδηγίες για τη σύγκλιση της Κεντροαριστεράς.

Πρώτα απ' όλα η… υπερκομματική υποψήφια χαρακτήρισε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, «τραυματικές» τις «εμπειρίες του τελευταίου έτους» αναφερόμενη πιθανότατα στα όσα έγιναν στον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που ένας υπερκομματικός υποψήφιος δεν μπορεί να μιλά για «τραυματικές εμπειρίες» όταν αναφέρεται στα όσα τραγελαφικά έγιναν στο κόμμα που την πρότεινε.

Όπως δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι «σε αυτόν τον χώρο, στον οποίο, όπως ξέρετε, έχω υπηρετήσει χρόνια τώρα πρέπει να χτιστούν βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Και αυτό θα πάρει καιρό. Χρειάζεται πολλή προσοχή, όπως και αν θέλετε, μια επιμονή στις προγραμματικές συγκλίσεις».

Ενδεχομένως η κ. Κατσέλη να ενδιαφέρται για τη σύγκλιση της Κεντροαριστεράς λόγω της υπερκομματικής της υποψηφιότητας. Μόνο όταν μέμφεσαι, έστω και έμμεσα, ένα άλλο πρόσωπο ως κομματικό ίσως πρέπει να υπάρχει μια μεγαλύτερη προσοχή.

Και κάτι ακόμη. Οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι συγκεκριμένες. Οπότε οι αναφορές της σε εμπειρία και δυνατότητα διαπραγμάτευσης μάλλον είναι κάπως άστοχες. Όπως και το ότι έδωσε μια συνέντευξη για ν' αναδείξει την υποψηφιότητά της και το… προφίλ της έναντι των άλλων υποψηφίων για να καταλήξει να δίνει… οδηγίες περί κομματικών συγκλίσεων.

Σε κάθε περίπτωση, ενστερνιζόμενη τις θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και οι αναφορές της σε κομματικούς συμβιβασμούς, αν μη τι άλλο, λέει πολλά.