Οι αποκαλύψεις του εφοπλιστή Μαρινάκη εντυπωσίασαν μεν αναγκάζοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό να ψάξει, ανεπιτυχώς, δικαιολογίες για να αντιπαρέλθει τις εντυπώσεις, δημιούργησαν όμως και μια ακόμη συνέπεια για ένα άλλο πρωτοκλασάτο στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

Η συνέντευξη βγήκε στον αέρα στις 18 Απριλίου και από τότε ο Νίκος Παππάς λογίζεται… εξαφανισμένος!Όσο κι αν μοιάζει περίεργο, ο λαλίστατος κατά τα λοιπά «άνθρωπος του Μαξίμου» δεν έχει παρέμβει ούτε καν για το τελευταίο, μείζον ηθικό ατόπημα, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. Και μπορεί ο κ. Τσίπρας να ανέλαβε να υπερασπιστεί το κόμμα και την κυβέρνησή του, άλλη όμως αξία θα είχε εάν το έπραττε και ο καθ’ ύλην αρμόδιος – ως το άτομο που σήκωσε το τηλέφωνο και συνομίλησε με τον κ. Μαρινάκη για τα… μύρια στον κ. Καλογρίτσα.

Βέβαια η… εξαφάνιση αυτή του κ. Παππά ουδόλως ενοχλεί τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ (αυτό το… περίφημο 3% που προσπαθεί ακόμη να κρατήσει τα ηνία μιας παράταξης που θέλει να το αποβάλει για να πλεύσει σε πιο… κεντροαριστερές θάλασσες). Ο λόγος είναι απλός. Ο κ. Παππάς έχει εκφράσει την επιθυμία – η οποία δεν είναι μόνον δική του – να βάλει στο περιθώριο τις οργανώσεις του κόμματος, από τις οποίες ξεκίνησαν όλα. Λειτουργώντας στη λογική «να ανοιχτούμε στον κοινωνικό όχι στον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ», ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και κατά πολλούς άλλους, alter ego του Αλέξη Τσίπρα, έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια να διαλύσει αυτόν τον σκληρό πυρήνα του αρχικού 3% προκειμένου να απευθυνθεί – και να εδραιωθεί – στο υπερπολλαπλάσιο ποσοστό των πρώην πασόκων που θεωρεί ότι θα βρίσκονται στο συριζαϊκό μαντρί εφ’ όρου ζωής.

Στο πλαίσιο αυτού του «πολέμου» που έχει ανοίξει ο κ. Παππάς με τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται και η αγνόηση της πρόσφατης δήλωσης μιας φωνής – σήματος κατατεθέντος του πυρήνα αυτού, του, και υποψήφιου ευρωβουλευτή, Παναγιώτη Λάμπρου!

Ο κ. Λάμπρου, γνωστός και από τη στήριξη που έχει παράσχει στους τρομοκράτες της 17 Ν, εμφανίστηκε στο προσκήνιο των τελευταίων ημερών με μια δήλωση συμπάθειας προς την περιπέτεια του δικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζουν για τη σύλληψη και την κράτησή του: «Όταν μαθαίνεις ότι ένας άνθρωπος κρατείται ή “μπαίνει φυλακή” δεν μπορεί να νιώθεις χαρά. Πολύ περισσότερο αν αυτός ο άνθρωπος είναι τόσο προχωρημένης ηλικίας. Δεν θεωρώ ως μοναδική επιλογή τον “εγκλεισμό” και μάλιστα για υπερήλικες κατηγορούμενους και όχι καταδικασμένους, καθώς υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας. Δικαιοσύνη για όλους και όλες. Δεν χαίρομαι λοιπόν και δεν πανηγυρίζω. Θα ήθελα, όμως, τη σκέψη μου αυτή να τη συμμερίζεται και ο ίδιος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Για κάθε έναν που βρίσκεται στη θέση που ο ίδιος είναι σήμερα, κάποιος όχι τόσο λαμπερός, όχι τόσο γνωστός, όχι τόσο δυνατός», ανέφερε μεταξύ άλλων το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση αυτή «έπαιξε» στο σύνολο των μέσων ενημέρωσης. Στο σύνολο, όχι σε όλα. Δεν «έπαιξε» στα μέσα που φέρονται να ελέγχονται από τον Νίκο Παππά όπως το periodista.gr, το faq.gr αλλά και άλλα μεγαλύτερης αναγνωσιμότητας! Το γιατί είναι περισσότερο από κατανοητό. Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες απηχούν την άποψη της…. απεύθυνσης προς τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ και όχι προς τον κομματικό, δηλαδή τον σκληρό πυρήνα του 3%. Και δεν θα ήταν δυνατόν να υιοθετήσουν τις δηλώσεις ενός ανθρώπου – συμβόλου, όπως ο ο Παναγιώτης Λάμπρου, για τον χώρο αυτό.

Και βέβαια η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί είναι ενδεικτική του «πολέμου» αυτού που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο πλευρές και που φαίνεται ότι σύντομα θα βγει στην επιφάνεια και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέραμε και όπως κάποιοι επιθυμούν να τον μεταλλάξουν!