Γυναικεία υπόθεση η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: Φαβορί Δούρου και Αχτσιόγλου για τη θέση του Σκουρλέτη

62

Μαίνεται ο πόλεμος στην Κουμουνδούρου. Το συνέδριο, ο τρόπος εκλογής προέδρου και η θέση του γραμματέα είναι ζητήματα τα οποία αφενός ψάχνουν απαντήσεις, αφετέρου όμως είναι και μια καλή ευκαιρία για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Τουλάχιστον αυτό μαρτυρούν οι δηλώσεις πολλών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, ενίοτε αυτή η διαμάχη παίρνει άγρια χαρακτηριστικά και καταλήγει σε δημόσιο ξεκατίνιασμα.

Όπως έγινε καλή ώρα τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, όταν ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για “νταβατζήδες της Αριστεράς” που θέλουν, κατά τη γνώμη του, να επιβάλλουν την ατζέντα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλ. Τσίπρας έχει αποφασίσει να στηρίξει- εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- για νέο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ είτε την Εφη Αχτσιόγλου, είτε τη Ρένα Δούρου. Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, φέρεται να “διατηρεί” μικρό προβάδισμα στην κούρσα για τη θέση του Σκουρλέτη, διότι, σε αντίθεση με την Αχτσιόγλου,  έχει ερείσματα και συμπάθειες στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την καρέκλα του Σκουρλέτη ορέγεται και ο Νίκος Παππάς. Μάλιστα κάποιοι που γνωρίζουν καλά τι συμβαίνει στα παρασκήνια της Κουμουνδούρου ισχυρίζονται ότι ο Τσίπρας θα χρησιμοποιήσει ως “λαγούς” τη Δούρου και την Αχτσιόγλου, για να μπορέσει να επιβάλλει, τελικά, τον φίλο του και στενό του συνεργάτη Νίκο Παππά. Τέλος, στην περίπτωση κατά την οποία δεν θα είναι υποψήφιος γραμματέας ο Ν. Παππάς, τότε ο ίδιος θα στηρίξει, κατά πάσα πιθανότητα, τη Ρένα Δούρου.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr