Προχθές κάποιοι άγνωστοι στα Εξάρχεια επιτέθηκαν σε έναν πολιτικό που υπήρξε υπουργός και τυχαίνει να είναι και αρχηγός κόμματος.

 

Γράφει ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ

 

Μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανείς με τον Γιάνη, με ένα, πολλά, ή κανένα ν, όμως δεν έχει καμία σημασία και δεν συζητάμε γι’ αυτό.

Κάποιοι κακεντρεχείς μάλιστα, χιουμορίστες ούτως ειπείν, σχολίασαν το γεγονός λέγοντας πως η μύτη του ήταν χάλια και έγινε μια προσπάθεια να διορθωθεί, άλλοι έγραψαν ότι ξυλοκοπήθηκε το παγόνι, κάποιοι γέλασαν, όμως η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών εκδήλωσε οργή και αποτροπιασμό, μεταξύ αυτών κι εμείς.

Γιατί δεν είναι δυνατόν, κατά κανέναν τρόπο, στο κέντρο της πόλης εφτά – οχτώ κουκουλοφόροι να βγάζουν σηκωτό έναν άνθρωπο από μια ταβέρνα, να τον χτυπάνε όλοι μαζί, να τον ρίχνουν κάτω και να τον κλοτσάνε. Είναι εκδήλωση φρικαλέας αλητείας και αποτρόπαιη εγκληματική ενέργεια θρασύδειλων.

Ο σύντροφος Βαρουφάκης έσπευσε να μας ενημερώσει πως οι δράστες, λες και τους γνώριζε, δεν ήταν δικά μας παιδιά, αριστεροί, αναρχικοί, αντιεξουσιαστές από κάποια ευαγή εξωκοινοβουλευτικά ιδρύματα, αλλά ήτανε μπράβοι της νύχτας και άλλες σκοτεινές και παραβατικές δυνάμεις.

Στις έρευνες που διεξήχθησαν από την Αστυνομία μετά το περιστατικό, οι δράστες αυτοί ταυτοποιήθηκαν, έχουν συλληφθεί ή προσαχθεί έως τώρα περίπου οι μισοί, πρόκειται δε, όπως μάθαμε, για άτομα γνωστά στις αρχές, ηλικίας από δεκαέξι έως είκοσι χρόνων, που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο των Εξαρχείων, έχουν δε συμμετάσχει επανειλημμένως σε επεισόδια. Ο δε Γιάνης δεν είχε μαζί «τους μπάτσους του». (Γιατί άραγε;)

Μετά την ταυτοποίηση των ατόμων, ο σύντροφος αναδιπλώθηκε και δήλωσε «δεν ξέρω ακόμα», «η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί», οπότε δεν χρειάστηκε να μας εξηγήσει σε τι νταλαβέρια μπλέχτηκε, αν ήταν μπράβοι της νύχτας όπως είπε, ούτε, απ’ την άλλη, γιατί τον έδειραν «δικά μας παιδιά», αγνοί αγωνιστές για μια καλύτερη ζωή.

Πολύ μπερδεμένη ιστορία ως φαίνεται, και περιμένουμε με αγωνία τα πορίσματα της αστυνομικής έρευνας και της ανακριτικής διαδικασίας ώστε να αρχίσουμε να μαθαίνουμε επιτέλους ποια είναι αυτά τα παιδάκια με τις κουκούλες που αγωνίζονται έτσι λεβέντικα.

 

Η τρίτη… εκδοχή

Στην υπόθεση αυτήν υπάρχει και μια τρίτη εκδοχή που ακούστηκε από κάποιους μυστήριους, ότι τάχα μου τους έβαλε ο ίδιος να τον δείρουν μήπως τσιμπήσει μια δυο μοναδούλες ώστε η Μέρα δαρμένη από τη Νύχτα να καταφέρει να μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές.

Αποκηρύσσουμε μετά βδελυγμίας αυτήν την εκδοχή όμως, γιατί παραγνωρίζει το γεγονός ότι η βία είναι πραγματική και διάχυτη παντού, για τον Γιάνη δε ως θύμα, πολλά μπορούμε να του προσάψουμε, αλλά δεν νομίζουμε ότι είναι τέτοιος τύπος.

 

Ο σύντροφος Βίτσας και τα… παιδιά

Την άλλη μέρα, στο Ιλιον, κάποια «δικά μας παιδιά» πάλι, πήραν στο κυνήγι και προπηλάκισαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα.

Προφανώς αυτοί οι τύποι, νεαροί μάλλον, θεώρησαν ότι ο βουλευτής είναι «μακρύ χέρι» του συστήματος, εκπρόσωπος του άγριου καπιταλισμού, πιόνι ξένων συμφερόντων και των ντόπιων λακέδων τους…

Α, ναι, θυμήθηκα, μαριονέτα της μαύρης αντίδρασης, μίσθαρνο όργανο της κεφαλαιοκρατίας που πίνει το αίμα του λαού με το μπουρί της σόμπας.

Κατάλαβες, Μήτσο Βίτσα; Εμείς τα μεγαλώσαμε αυτά τα παιδιά, σύντροφε. Τώρα;

 

Σε “καλό “δρόμο είμαστε…

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σε αγώνα μπάσκετ, εμφανίστηκε επισήμως, χωρίς κανείς αρμόδιος να το συμμαζέψει, ένα πανό που έβριζε τον πουλημένο Πορτοσάλτε και απειλούσε «να τον ταχτοποιήσει».

Την τιμητική του σε πανό είχε και ο Παύλος Τσίμας, και κάποιοι τοίχοι της πόλης περιποιούνται αναλόγως τον Ψαριανό. Σε σάιτ, εφημερίδες, ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κρέμονται κατά καιρούς με προοδευτικά μανταλάκια ο Πρετεντέρης, ο Οικονόμου, η Κοσιώνη, ο Καμπουράκης, ο Παπαχελάς, ο Μαυρίδης, ο Σρόιτερ κι άλλα πουλημένα τομάρια.

Σε καλό δρόμο είμαστε, πάντα τέτοια.