Γραπτές εξετάσεις ιθαγένειας για 2.465 άτομα: Ιστορία, Γλώσσα, Πολιτισμός, Γεωγραφία τα θέματα

by news

Πρεμιέρα σήμερα, Κυριακή 16 Μαΐου για το νέο σύστημα απόκτησης ιθαγένειας μέσω γραπτών εξετάσεων. Στις πρώτες εξετάσεις για την απόκτηση του πιστοποιητικού επάρκειας γνώσεων για πολιτογράφηση (ΠΕΓΠ) έχουν δηλώσει συμμετοχή 2.465 άτομα.

Στην πλειονότητά τους οι υποψήφιοι είναι αλβανικής καταγωγής. Εξετάσεις θα δώσουν επίσης άνθρωποι από τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Βουλγαρία και λίγοι από το Πακιστάν και την Ινδία. Υπάρχουν ακόμη ελάχιστοι υποψήφιοι από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν ως προς την επάρκεια της ελληνικής γλώσσας μέσα από την κατανόηση κειμένου, αλλά και την παραγωγή γραπτού λόγου, η διάρκεια της διαδικασίας αυτής δεν μπορεί να ξεπερνά την μιάμιση ώρα.

Θα κληθούν ύστερα να απαντήσουν και πάλι γραπτώς σε ερωτήσεις που αφορούν θέματα ιστορίας πολιτικών θεσμών, γεωγραφίας και πολιτισμού, εξέταση η οποία επίσης θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα.

Οι ερωτήσεις αυτές θα επιλεγούν από μια τράπεζα θεμάτων που περιέχει συνολικά 300 ερωτήσεις, οι απαντήσεις για τις οποίες έχουν δημοσιοποιηθεί προ διμήνου. Στο τέλος των εξετάσεων οι υποψήφιοι ανά δύο θα κληθούν να εξεταστούν στην παραγωγή λόγου προφορικά.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα