Με την δικαιολογία «αυτός ήθελε να έρθει, δεν τον φέραμε εμείς» απαντούν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη γκρίνια που προκλήθηκε από τη συμμετοχή του Απόστολου Γκλέτσου στην επιτροπή για την ανασυγκρότηση του κόμματος.
Οι «γκρινιάρηδες» παρόλα αυτά δεν πείθονται καθώς όπως σχολιάζουν θα μπορούσαν από την Κουμουνδούρου να του ζητήσουν απλά να υποστηρίξει χωρίς να συμμετάσχει. Δεν έχουν άλλωστε ξεχάσει τις επιθέσεις Γκλέτσου κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Τσίπρα τα προηγούμενα χρόνια και ήδη από το 2014. Τότε ο πρώην δήμαρχος ήταν και κομματάρχης όπου προσπαθούσε να τοποθετηθεί κάπου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ με αρκετή δόση πατριωτισμού. Δεν τα είχε καταφέρει βέβαια ενώ η τελευταία του προσπάθεια ήταν για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας! Στο ενδιάμεσο είχε παραιτηθεί από δήμαρχος λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών! Και τώρα δήλωσε διαθεσιμότητα για το κόμμα που έκλεισε την συμφωνία που εκείνος κατήγγειλε.
Βέβαια δεν είναι η μόνη περίπτωση. Στην διαδρομή «διεύρυνσης» στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν δεχθεί τους πάντες που χτύπησαν την πόρτα της Κουμουνδούρου ή που κάποιος άλλος πρότεινε. Όπως τον Θάνο Μωραΐτη ο οποίος μάλιστα ανέλαβε και πόστο υπουργού έστω για μικρό διάστημα. Όπως και στην περίπτωση του Γκλέτσου ο Μωραΐτης είχε ταχθεί κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτό βέβαια μέχρι που έφυγαν επίσημα οι ΑΝΕΛ αφήνοντας πίσω τους αρκετά στελέχη όπως τον Βασίλη Κόκκαλη που τώρα είναι ομοτράπεζος και του ιδίου και του Γκλέτσου.
Η βασική διαφορά είναι πως ο Γκλέτσος έβριζε τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις λίγους μήνες πριν συστρατευθεί ενώ ο Μωραΐτης μερικά χρόνια πριν.
Σε κάθε περίπτωση το πιο εύστοχο σχόλιο είναι αυτό του Νίκου Ανδρουλάκη: «συμμαχία μπορεί να λέγεται προοδευτική, δεν είναι όμως, ιδιαίτερα όταν εχθές στις πρώτες θέσεις καθόταν ο κ. Γκλέτσος, που έλεγε προδότες αυτούς που έφεραν την Συμφωνία των Πρεσπών». Πρόσθεσε ότι όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόοδος, υπάρχει διαχείριση και μια συσπείρωση εξουσίας, που χρησιμοποιεί την συνωμοσιολογία, τον λαϊκισμό και άλλα παλαιοκομματικά εργαλεία.