Γιώργος Τράγκας: Θα σας συναντήσω στην κόλαση…

550
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Σε μια συνέντευξη χωρίς αναισθητικό και περιστροφές ο Γιώργος Τράγκας μιλάει για όλους και για όλα και ετοιμάζει βιβλίο με ακόμα περισσότερες αποκαλύψεις που θα κάνουν αίσθηση και θα προκαλέσουν συζητήσεις και σχόλια. Μια μικρή γεύση αποτελεί και αυτή η συνέντευξη όπου ο γνωστός δημοσιογράφος μιλάει ανοιχτά για το προσωπικό του πρόβλημα με το ζάχαρο, τις σχέσεις του με τους πολιτικούς και τις κατά καιρούς ερωμένες του, το πάθος του για τη γυναίκα του, ενώ μιλάει ανοιχτά για τις κυρίες της δημοσιογραφίας έτσι που μόνο ένας περφόρμερ του είδους θα μπορούσε. Μερικά αποσπάσματα αυτής της συνέντευξης παραθέτουμε στη συνέχεια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ

Δεν αισθανόμουν λεπρός επειδή έχω διαβήτη. Έχω την αμερικάνικη νοοτροπία η οποία λέει πώς αν είσαι άρρωστος το δηλώνεις για να ξέρουν και οι υπόλοιποι με ποιον έχουν να κάνουν. Εγώ είδα το διαβήτη σαν ένα ύπουλο φίλο. Σκέφθηκα πώς αν του κάνω τα χατίρια, τον συντροφεύω καλά και προσέχω μπορεί να επιταχύνω τη ζωή μου. Αν του πάω κόντρα θα με χτυπήσει. Πράγματι μου έκανε μία ζημιά. Έκανα δύο εγχειρήσεις στα μάτια από επίσθιο πυρηνικό καταρράκτη. Δεν έβλεπα τίποτα. Κανείς δεν ήξερε ότι ήμουν σχεδόν τυφλός επί δυόμισι μήνες. Έβλεπα «ένα γάλα» μπροστά στα μάτια μου.

 ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΧΕΔΟΝ ΤΥΦΛΟΣ!

Έβγαινα κανονικά στο ραδιόφωνο. Έβλεπα τον συνεργάτη μου ως μουτζαχεντίν. Κάνω πλάκα αλλά δυστυχώς ήταν η πραγματικότητα. Αυξήθηκε στο σημείο του να μη βλέπω καθόλου. Έπαθα πανικό. Δε μπορούσα να δω δίπλα μου τη γυναίκα μου ούτε ντυμένη, ούτε γυμνή.. Όταν έπεφτε το σκοτάδι άνοιγε η κόρη. Έτσι συμβαίνει με τον καταρράκτη. Θυμάμαι ότι έβγαινα σαν τις νυχτερίδες. Από το στρες της δουλειάς, αλλά και την πικρία μου από ένα μεγάλο κακό που έκανε ο δόλιος Γιώργος Παπανδρέου εναντίον της οικογενείας μου επιταχύνθηκε ο καταρράκτης και έπαθα τύφλωση. Ήμουν χάλια το καλοκαίρι του 2012

ΠΩΣ ΓΙΑΤΡΕΥΤΗΚΕ

Δεν έβλεπα. Στην τηλεόραση φορούσα γυαλιά, αλλά δε μπορούσαν να μου προσφέρουν τίποτα. Έτσι κατέφυγα στο ιατρείο του Γεωργαρά στη Γλυφάδα Τον ρώτησα «Θα δω;» και μου απάντησε «Έχεις καταρράκτη. Θα το διορθώσω». Μου έβαλε ένα τζάμι να βλέπω μακριά, αποκαταστάθηκε η όραση μου και βλέπω πάλι. Το διαβήτη πρέπει να τον προσέχει κανείς αν θέλει να κάνει έρωτα, να συμμετέχει το καλοκαίρι στις χαρές της θάλασσας. Δεν πρέπει ο διαβητικός να κάθεται πολύ στον ήλιο αλλά οφείλει να κολυμπάει γιατί το ζάχαρο ισοπεδώνεται στο μετρητή. Σου αυξάνει το θυμοειδές. Γίνεσαι δυσάρεστος πολλές φορές στους ανθρώπους σου. Μπορείς να σπρώξεις κάποιον πιο εύκολα. Πρέπει να έχεις αυτοσυγκράτηση. Ο διαβήτης είναι συντροφάκι. Είναι γλυκούλης, φτάνει να τον παίξεις καλά.

ΠΟΤΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ

Το ανακάλυψα όταν συνεργαζόμουν με το Star. Σκίζονταν τα χείλη μου. Ταυτόχρονα έβγαλα ένα μικρό απόστημα στα απόκρυφα σημεία. Πήγα στο γιατρό φοβούμενος ότι έχω το χειρότερο. Μου είπε «Κάνε μία εξέταση ζαχάρου». Όντως πήγα και ήταν 4.3 Μου ανέφερε θυμάμαι «Δεν έχεις πέσει ακόμη λιπόθυμος; Είσαι σε προ κωματώδη κατάσταση» και του απάντησα «Κούνια που σε κούναγε». Έπειτα από τις εξετάσεις φάνηκε ότι έχω γεννηθεί πολύ γλυκούλης, ζαχαρένιος. Από σαρανταδύο ετών κάνω θεραπεία με ινσουλίνη. Είμαι διαβητικός β τύπου. Κάνω τρεις ενέσεις την ημέρα. Είμαι στις 56 μονάδες. Το γεγονός ότι μπαίνω και βγαίνω πρωί βράδυ στο μπουρδέλο της πολιτικής μ’ αυτή την ένταση με στρεσάρει. Μου ανεβάζει 0.30-0.40 το μετρητή. Όταν βγαίνω από το στούντιο του ραδιοφώνου οι μετρήσεις ζαχάρου μου είναι διαφορετικές. Αισθάνομαι ότι πέφτουν οι σοφάδες μου. Είναι μεθυστική η επικοινωνία. Κάνω ένα θεατρικό πολύ δημοσιογραφικό όμως σόου.. Πολλοί μου γράφουν «Τι ψυχή θα παραδώσεις» και τους απαντώ «Θα σας συναντήσω στην κόλαση».

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΒΙΒΛΙΟ

Τελειώνω ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και εδώ και στο εξωτερικό. Αφορά αθέατες καταστάσεις που συνέβησαν τα τελευταία σαράντα χρόνια στην Ελλάδα. Ετοιμάζω παράλληλα ένα ραδιοφωνικό μουσείο. Έχω συλλέξει τις εκπομπές μου αλλά και ιστορίες και ελπίζω να τα κυκλοφορήσω σε ένα βιβλίο χρήσιμο για τους νεότερους.

«ΕΙΜΑΙ ΕΥΠΟΡΟΣ»

Είμαι εύπορος. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είμαι πλούσιος. Πλήρωσα πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια σε φόρους. Έχω πολυελεγχθεί φορολογικά. Ήταν λογικό σε ένα σημείο γιατί ήμουν επώνυμος αλλά στην Ελλάδα έχουμε θεσμοθετήσει την ρουφιανιά. Έπρεπε να πάει ο Γαβαλάς τέσσερις φορές φυλακή για να αντιροπήσουν το άνοιγμα που γίνονταν στις μάζες. Αφού πήγε ο Λάκης που χόρευε στο Νάμος και δέκα δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες φυλακή είπαν μπορούμε να αρμέξουμε το σύνολο του πληθυσμού. Αξιοποίησαν το φθόνο που υπάρχει στην Ελλάδα.

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ

 Εγγονός φούρναρη είμαι, την έψησα την κοπέλα. Της υποσχέθηκα μία καλή ζωή. Το μεγάλο ελάττωμα της ζωής μου είναι ότι μου άρεσαν πολύ οι γυναίκες. Άλλαξα πολλές συντρόφους, αλλά δεν ήμουν πρόχειρος με τις γυναίκες. Είχα γκόμενα «γκόμενα». Και στους γάμους μου κάθισα χρόνια με τις κυρίες που με τιμήσαν. Με την πρώτη μου γυναίκα με την οποία είμαστε αδέλφια πλέον ήμουν στην ανεμοζάλη του επαγγέλματος.. Μείναμε δεκαέξι χρόνια μαζί. Με τη δεύτερη κυρία έμεινα επίσης 11 χρόνια. Αυτή μπορεί να πήρε και κάποια αμαρτία μου είδηση. Με τη Μαρία είμαι μια χαρά. Δεν έχω παρεκκλίσεις. Δεν έχω δείξει νοσηρότητα ούτε αποκλίνουσα συμπεριφορά. Γούσταρα πάρα πολύ τη γυναίκα μου και εξακολουθεί να μ’ αρέσει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ

Τι σημασία έχει η ηλικία της; Κάνει το τράβηγμα της και είναι κούκλα. Είναι κορμάρα. Τι έγινε που είπε για την ηλικία της ο κύριος Παναγιωτόπουλος; Τον έδιωξαν και αυτόν από το Mega. Έχω την αίσθηση ότι με την Έλλη Στάη το Mega θα είχε καλύτερες ημέρες γιατί ξέρει και φτιάχνει τηλεοπτική μαγιονέζα.

ΓΙΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙΑ

Με την Τατιάνα έχω κάνει ένα πλήθος εκπομπών. Έχει ένα χρυσό οδηγό αλλαγών ονομάτων στις εκπομπές της αλλάζοντας μόνο τον κύβο κνορ. Αυτό που κάνει είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο. Τίποτα δε ζει για πολλά χρόνια σ’ αυτόν τον απόλυτο τηλεοπτικό κυνισμό της διοίκησης των καναλιών. Τα κανάλια βλέπουν σαν κρέας τους δημοσιογράφους. Μπορούν να τους κόψουν για πολιτικούς λόγους. Εγώ φέτος δεν πήγα σε ένα κανάλι επειδή κάνω κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Το αισθάνθηκα. Δε μου το είπαν. Προσωπικά δεν τσακώνομαι. Φιληθήκαμε με γλωσσόφιλα και είπαμε «Γεια σας.» Μισώ τη δημοσιογραφία που εντάσσεται στα κόμματα. Εγώ είμαι κεντροδεξιός και παλαιοκαραμανλικός αλλά δε μπήκα ποτέ σε κλαδική της Νέας Δημοκρατίας. Εγώ είχα τον έλεγχο στις σχέσεις μου με πρωθυπουργούς αλλά και ευρύτερα τους πολιτικούς

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΝΕΓΑΚΗ

Μπορεί ακόμη και σε πενήντα χρόνια από τώρα να κάνει εκπομπή σ’ αυτή τη ζώνη, να είναι τσίτα το δέρμα, πολύ όμορφο το μπούστο, ωραίες οι γάμπες και να παρουσιάζει τη μεσημβρινή εκπομπή της Αμφίπολης. Η Μενεγάκη πια είναι καθιερωμένο προϊόν. Δε θα μπορέσουν εύκολα να τις πούνε «Πάρε δρόμο» Είναι «συσκευασία με το ίδιο σελοφάν». Είναι kolinos. Όπως έλεγε και η διαφήμιση η πρώτη φροντίδα το πρωί και η τελευταία το βράδυ. Ξέρει να διαχειρίζεται επίσης τα pr στην προσωπική της ζωή κατά μοναδικό τρόπο. Πότε βγήκε με το νέο άνδρα έξω, πότε πρωτοέπεσαν στη θάλασσα, πήγαν μαζί για ψώνια το Σάββατο, το απόγευμα στάθηκαν να πάρουν ένα γιαούρτι.. Αν είχα σχολή θα την έπαιρνα να διδάξει.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΧΕΣΕΙΣ

Είχα επαφές με μερικές διάσημες ηθοποιούς – -όχι πολλές όμως. Κάποτε είχα στα κρυφά σχέση με την ωραιότερη γυναίκα που κυκλοφορούσε στην Ελλάδα, είχε κάνει τότε περίπου διακόσια εξώφυλλα. Ήμασταν πολύ ερωτευμένοι. Δεν έχω πάει με πολιτικό. Δεν ξέρω γιατί. Συνόδευα πάντα κοπέλες του λαού. Δεν είχα παρτίδες με επώνυμες γκόμενες. Δεν κυνήγαγα μοντέλες. Μου «έκατσαν» καμία δύο αλλά δεν είχα επωνυμίτιδα στις σχέσεις μου. Εγώ πήγαινα με απλές κοπέλες. Από παιδί έχω κάνει παρέα νοσοκόμες, καθαρίστριες και ότι άλλο θες.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΕΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

Θα έκανα τα ίδια. Στα 38 μου με τύλιξε η ανασφάλεια. Το ΠΑΣΟΚ με έδιωξε από παντού και με βοήθησε ο συχωρεμένος ο Έβερτ να πιάσω δουλειά. Θυμάμαι ο πεθερός μου τότε μου είπε «Είσαι μεγάλο όνομα στη δημοσιογραφία, αλλά δεν έχεις φράγκο». Τότε αποφάσισα να κάνω εταιρεία δημοσίων σχέσεων. Αργότερα έκανα έντυπα. Συνεχώς θέλεις να κάνεις πράγματα αλλά θυμάμαι πάντα την ατάκα του Σωκράτη Κοκκαλή «Γιώργο δεν τα προλαβαίνουμε όλα».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΤΟΥ

Τα τελευταία χρόνια ένιωσα ένα βάρος στο στήθος μου. Πήγα στο φαρμακοποιό μου και μου είπε «Ρε μπαγάσα θα σου δώσω zanax». Το σκέφθηκα και είπα «Γιατί να πάρω»; Ανακαλύπτω ότι με την πάροδο της ηλικίας μπορείς να πάθεις μικροπανικούς. Πρέπει να έχεις γκάζι για να τους αντιμετωπίσεις, να κάνεις διαχείριση του εναπομείναντος χρόνου σου.

 

ΠΗΓΗ: Athensmagazine.gr: