«Η χώρα πρέπει να πάει μπροστά» σημείωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης απαντώντας σε όσους επιθυμούν την στασιμότητα. Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε στο Κανάλι-1 σημειώνοντας πως «έχοντας ήδη μετέλθει μια μακρά πορεία στον ακαδημαϊκό χώρο το να αναγκάζεσαι να κάνεις παραχωρήσεις στον ορθό λόγο είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί. Και για αυτόν τον λόγο κάθε φορά που γίνεται μια τέτοια παραχώρηση είναι επώδυνη. Προσπαθούμε όμως να μεταφέρουμε τον ορθό λόγο και στην πολιτική και νομίζω έχουμε καταφέρει αρκετά πράγματα με μια συγκροτημένη στάση με μία ορθολογική διαδικασία παραγωγής δημόσιας πολιτικής».
Ερωτώμενος για την αδράνεια που επιθυμεί μερίδα του πολιτικού κόσμου απάντησε ότι «το μεγάλο μας πρόβλημα είναι η ισχυρή πολιτική αδράνεια η οποία θέλει μία στασιμότητα στη χώρα. Μπορεί να εκφράζεται είτε σε μεγάλα κεφάλαια τα οποία απαιτούν ένα άμεσο εκσυγχρονισμό όπως είναι το κομμάτι της ανάπτυξης, των δομών της οικονομίας, η παιδεία, η εργασία και υπάρχει από την άλλη πλευρά μια αντίδραση σε οτιδήποτε μπορεί να είναι ριζικό και καινοτόμο. Φοβόμαστε πολύ να μπούμε σε μια λογική καινοτομίας, είμαστε αρκετά της συντηρητικής στάσης ότι ο διάβολος που γνωρίζουμε είναι καλύτερος από τον διάβολο που δεν γνωρίζουμε. Και αυτό μας οδηγεί αρκετές φορές σε πολύ στάσιμες πολιτικές. Αυτή η κυβέρνηση έχει επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο, παρά τα όσα έχουν συμβεί με την πανδημία η οποία ευλόγως δημιουργεί μία ανάσχεση σε αυτού του τύπου την μεταρρυθμιστική στάση. Έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε μεγάλες τομές και έχουν γίνει μεγάλα πράγματα και θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερα πράγματα, έχουμε όμως σε κάθε τι που κάνουμε μια πολιτική αδράνεια η οποία είναι δυστυχώς αρκετά σοβαρή. Σέβομαι επί της αρχής τη Δημοκρατία, αυτή υπηρετούμε όλοι, από την άλλη καλό είναι να έχουμε μερικές βασικές παραδοχές. Και δεν μπορεί να είναι άλλες από το πρέπει να πάει η χώρα μπροστά».
Μιλώντας για το ραδιόφωνο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, εξήγησε πως είναι ο αγαπημένος του τρόπος επικοινωνίας γιατί ο ακροατής προσέχει το περιεχόμενο των λόγων.
Αναφερόμενος τέλος στο νομοσχέδιο για τα οπτικοακουστικά μέσα σημείωσε πως «βγαίνουμε από τη στασιμότητα του τοπίου, από την αδράνεια. Την Τρίτη ψηφίζεται το νομοσχέδιο και πολύ γρήγορα θα έχουμε την προκήρυξη των αδειών για τα θεματικά κανάλια, τα περιφερειακά και το ραδιόφωνο. Μπαίνει επιτέλους μία τάξη με πολυφωνία, με διαφάνεια και μεγάλη πίστη στο δικαίωμα των πολιτών να ενημερώνονται έγκυρα, έγκαιρα και ποιοτικά».