Γιώργος Δαβάκης: Θέλω τον Πειραιά να είναι η ΠΡΩΤΗ πόλη σε όλα, να είναι ΝΙΚΗΤΗΣ

139

Ο Γεώργιος Δαβάκης είναι ένας άνθρωπος με ένα πολύ καλό βιογραφικό.
Γιος του Πειραιώτη ήρωα πτεράρχου Κ. Δαβάκη, σπούδασε Μηχανικός Αεροσκαφών στη Σχολή Ικάρων / ΣΜΑ και Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε μεταξύ άλλων Αντιπτέραρχος εα, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Διοικητής και Πρόεδρος ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», Διοικητής Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) του Υπουργείου Υγείας, Αντιπρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Κανονισμών και Επιλύσεως Διαφορών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΚΕΔ/ΕΠΟ – Πρωτοβάθμιο Αθλητικό Δικαστήριο) Μέλος του Δ.Σ. της Δημόσιας Επιχείρησης Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ), Συνεργάτης του Υπουργού και Βουλευτή Λακωνίας αείμνηστου Δημητρίου Δαβάκη.

Από το 2002 μέχρι σήμερα εκλέγεται συνεχώς Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά και έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Προσωπικού, Καταστημάτων & Διεθνών Σχέσεων, Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής, Πρόεδρος του Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας, Γενικός Γραμματέας του Αθλητικού Οργανισμού Πειραιά κ.α. Από το Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2017 εκλέχτηκε με το Συνδυασμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» του Γιάννη Μώραλη, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και τον Μάρτιο του 2017 επανεκλέγεται Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου με ποσοστό 90%, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κύριε Δαβάκη τι θα θέλατε να πείτε τώρα που η θητεία σας ολοκληρώνεται ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι γεγονός ότι το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά έχει πολλές ιδιαιτερότητες που δημιουργούν δυσκολίες. Κατ’αρχήν περιλαμβάνει πρώην Υπουργούς, πρώην Βουλευτές, πρώην Δημάρχους, ισχυρότατους επιχειρηματίες παγκόσμιου βεληνεκούς, καθώς και πολλούς Διευθυντές Υπουργείων, Σχολείων, επιτυχημένους επαγγελματίες, Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές. Κατά συνέπεια το να μπορέσει κάποιος να διαχειριστεί τέτοιους ανθρώπους και μάλιστα να προεδρεύει σε ένα Σώμα που το αποτελούν όλες αυτές οι προσωπικότητες, αντιλαμβάνεστε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο. Όμως πιστεύω ότι στο διάστημα της θητείας μου ο Πειραιάς έχει ένα Δημοτικό Συμβούλιο, δημιουργικό, παραγωγικό και υψηλού επιπέδου αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι που οφείλεται αποκλειστικά σε μένα. Οφείλεται κυρίως στο υψηλό επίπεδο των ανθρώπων που το απαρτίζουν με τους οποίους έχω δημιουργήσει μία ειλικρινή και εποικοδομητική σχέση και καταφέρνουμε μέσα από τον διάλογο, την καλή διάθεση και το πνεύμα συνεργασίας να έχουμε πολύ καλά και αξιοζήλευτα αποτελέσματα. Ακριβώς επειδή το επίπεδο των Δημοτικών Συμβούλων όπως προανέφερα είναι πολύ υψηλό και είναι όλα τα μέλη του άτομα καταξιωμένα στην Ελληνική και εν πολλοίς στη διεθνή κοινωνία, θεωρώ ότι είναι ύψιστη τιμή για μένα το ότι με επανεξέλεξαν για Πρόεδρό τους με ποσοστό 90%. Βεβαίως για μια ακόμη φορά οφείλω να τους ευχαριστήσω και να επαναλάβω ότι προσπαθώ και θα προσπαθώ να αξιοποιήσω την εμπιστοσύνη τους αγωνιζόμενος πάντα για το καλύτερο. Για να έχουμε όμως αυτή την εύρυθμη και παραγωγική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, εξυπακούεται ότι έχουμε την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη ο οποίος με την συνεχή παρουσία του και τις εύστοχες τοποθετήσεις του, δίνει οντότητα και κύρος στην όλη διαδικασία. Προσωπικά οφείλω και εγώ πολλές ευχαριστίες στο κ.Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει και την διάθεσή του να προωθεί λύσεις στα όποια ζητήματα ανακύπτουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποιο είναι το όραμά σας για τον Πειραιά; Ποιό έργο θέλετε να δείτε ολοκληρωμένο μέσα στην επόμενη τετραετία;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Για ένα Πειραιώτη Πειραιωλάτρη όπως εγώ, είναι φυσικό να ονειρεύεται για τον Πειραιά τα καλύτερα. Θέλω τον Πειραιά να είναι η ΠΡΩΤΗ πόλη σε όλα, να είναι ΝΙΚΗΤΗΣ σε κάθε περίπτωση, να είναι μια κατηγορία μόνος του. Ο Πειραιάς είναι Πειραιάς. Γι’ αυτό πρέπει να είναι πάντα στη κορυφή. Όσον αφορά για το πιο έργο επιθυμώ να ολοκληρωθεί την επόμενη τετραετία, δεν είναι ένα αλλά πολλά τα οποία όχι απλά επιθυμώ αλλά πιστεύω ότι θα ολοκληρωθούν γιατί ήδη έχουν δρομολογηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την Δημοτική Αρχή του Γιάννη Μώραλη της οποίας είναι τιμή μου που είμαι μέλος. Αυτά τα έργα είναι ο Πύργος του Πειραιά και η πρώην Ράλλειος που θα πάψουν πλέον να είναι κτήρια – φαντάσματα. Επίσης θα αλλάξει εικόνα το Μικρολίμανο και η περιοχή του Αγίου Διονυσίου. Πιστεύω επίσης ότι θα λειτουργήσουν στη πόλη μας το ΜΕΤΡΟ και το ΤΡΑΜ, που έχουν καθυστερήσει απαράδεκτα, χωρίς καμία ευθύνη του Δήμου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τώρα που ολοκληρώνεται τη θητεία σας και είστε ο μακροβιότερος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Πειραιά, σας λέει κάτι αυτό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με τη βοήθεια του Θεού ήλθαν όλα κατ’ ευχή και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Γιατί είναι καλό να σε γράφει η ιστορία, αλλά θεωρώ ότι είναι καλύτερο να γράφεις εσύ ιστορία! Γι’ αυτό προσπαθώ να γίνουν και τα δύο. Σε ότι με αφορά δουλεύω, προσπαθώ και κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να συνδέσω το όνομά μου όχι μόνο με την μακροβιότερη θητεία στο θώκο του Προέδρου του Δ.Σ. αλλά και την καλύτερη για τον Πειραιά, τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr