fbpx

Γίνε νονός το Πάσχα και προσέφερε λαμπάδα και χαμόγελα σε παιδιά άπορων οικογενειών

by news

Η διαδικασία είναι απλή. Μπαίνετε στο facebook και κάνετε αναζήτηση της σελίδας «Προσφέρουμε από Καρδιάς». Εκεί υπάρχει αναρτημένη μια πασχαλινή δράση, όπου υποψήφιοι νονοί και νονές δηλώνουν συμμετοχή ώστε στη συνέχεια να αγοράσουν λαμπάδα, πασχαλινό αβγό, ενδεχομένως και κάποιο δώρο για ένα από τα παιδιά των 150 άπορων οικογενειών της Θεσσαλονίκης, με στόχο να φέρουν το χαμόγελο στα παιδικά τους προσωπάκια.

 Οι ενδιαφερόμενοι -από κάθε γωνιά του πλανήτη- μπορούν να στείλουν μήνυμα και στη συνέχεια θα ενημερωθούν από τους υπεύθυνους της σελίδας για την ηλικία και το φύλο του παιδιού (από βρεφάκια έως 18 ετών), ώστε να προχωρήσουν στα πασχαλινά ψώνια ανάλογα αν το νέο βαφτιστήρι τους είναι αγόρι ή κορίτσι, μωρό ή μεγαλύτερο παιδάκι.

Τα δώρα, σε περίπου 200 παιδιά, τα παραδίδουν οι εθελοντές της ομάδας πολιτών της Θεσσαλονίκης που δημιουργήθηκε πριν από περίπου εφτά χρόνια, με μοναδικό σκοπό να βοηθά και να στηρίζει άπορες οικογένειες της πόλης, που λόγω οικονομικής κρίσης και πανδημίας έχασαν τις δουλειές τους και προσπαθούν να στηριχθούν με αξιοπρέπεια στα πόδια τους.

Αρχικά ο «πυρήνας» των «Προσφέρουμε από Καρδιάς» ήταν εργαζόμενοι εταιρείας μπισκότων στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολούθως «ενσωματώθηκαν» αρκετοί ακόμη και σήμερα η ομάδα μετρά 40 ενεργά άτομα, ενώ διαθέτει μία αποθήκη στο Ελευθέριο Κορδελιό για τη συγκέντρωση όλων των αγαθών(λάδι, τρόφιμα μακράς διάρκειας, χαρτικά, απορρυπαντικά, ρούχα και παπούτσια). Τα προϊόντα μαζεύονται από δωρεές και προσφορές, τα οποία στη συνέχεια συσκευάζονται ώστε μια φορά το μήνα παραδίδονται σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όσον αφορά τη διαβίωση τους.

«Μηνιαία παραδίδουμε σε 147 άπορες οικογένειες πακέτα με τρόφιμα, χαρτικά και απορρυπαντικά. Η ομάδα μας είναι εθελοντική. Δεν δεχόμαστε χρήματα. Είναι θαύμα που καταφέρνουμε κάθε μήνα να έχουμε το ελαιόλαδο, τα φασόλια, μακαρόνια και αυτό το κάνει ο απλός κόσμος που φέρνει από το υστέρημα του σακούλες με αγαθά για να τα μοιράζουμε στη συνέχεια», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η συντονίστρια της ομάδας Λίτσα Σπανού.

Παράλληλα με τη μηνιαία διανομή των πακέτων, γίνονται και δράσεις σαν την πασχαλινή, με τους υποψήφιους νονούς και νονές επικεντρωμένες στα παιδιά. Ανάλογες πρωτοβουλίες λαμβάνονται την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη των μαθημάτων, ώστε όλα τα παιδιά να τα επισκεφτεί ο Άγιος Βασίλης, όπως επίσης να έχουν τσάντα, κασετίνα και τα απαραίτητα για την νέα σχολική χρονιά.

Όπως αναφέρει η κ. Σπανού, είναι μεγάλη και συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου σε κάθε δράση, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό και κυρίως από τη Γερμανία, όπου πολλοί Έλληνες ομογενείς αναλαμβάνουν τα έξοδα για να σταλούν λαμπάδες, δώρα και σχολικά είδη σε παιδιά απόρων οικογενειών στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα η ομάδα «Προσφέρουμε από Καρδιάς» προσέθεσε στη λίστα των οικογενειών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες και εννέα οικογένειες από την Αθήνα, ενώ σε μία περίπτωση οι εθελοντές «από καρδιάς» βάφτισαν κι ένα παιδάκι.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα