Ποιοι τρέμουν το νέο Twitter; Πολλοί, τουλάχιστον αν κρίνουμε από τον πανικό και τις αντιδράσεις της δήθεν «προοδευτικής» κοινότητας. Πριν καλά- καλά η δημοφιλής πλατφόρμα περάσει στα χέρια του Ίλον Μασκ, όλοι οι «ανώνυμοι» υπερασπιστές της ελευθερίας της έκφρασης έχουν αρχίσει να τρέμουν. Αν και, στην πραγματικότητα, κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι σκοπεύει να κάνει ο  νούμερο ένα της Tesla με τον ιστότοπο microblogging. Σύμφωνα με τα λόγια του, και μάλιστα στα tweets του, ο Μασκ υπόσχεται να δώσει μια πολύ ισχυρή «ένεση ελευθερίας».

Τόσο ισχυρής που έχει ήδη αναστατώσει μέρος της κοινής γνώμης, ειδικά της αριστερής που θεωρεί συνώνυμη την «εισβολή» του Μασκ στο Twitter με την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία. Ωστόσο μία από τις ελάχιστες βεβαιότητες της νέας διοίκησης είναι ότι δεν θα υπάρχουν «no holds barred war» σε ψεύτικους λογαριασμούς, σε bots. Δηλαδή προφίλ που δεν αντιστοιχούν στην αληθινή ταυτότητα ενός ατόμου. Δεν είναι ένα ασήμαντο θέμα και υπάρχουν εκατομμύρια από αυτά, που προορίζονται για τις πιο άνομες χρήσεις.

Πίσω από τα οποία κρύβονται τεράστια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, πέραν των γραφικών περιπτώσεων και των κάθε λογής ψεκασμένων. Ας μη ξεχνάμε ότι εκλογές έχουν κερδηθεί με κατασκευασμένες «αλήθειες», πολιτικοί έχουν συκοφαντηθεί από οργανωμένες ομάδες, ενώ πολιτικές εκστρατείες διεξάγονται από ψηφιακές ομάδες, τόσο εικονικές όσο και επιβλαβείς, στην Ελλάδα όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, και επηρεάζουν (βλ. Brexit) αποφασιστικά το αποτέλεσμα.

Και αυτός ακριβώς είναι ο κύριος λόγος που ώθησε τον εφευρέτη του SpaceX να αγοράσει το Twitter, ώστε να το αποσπάσει από τα χέρια όσων (και είναι πολλοί) επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας και της δυτικής δημοκρατίας. Και αυτό συνιστά κορυφαία πολιτική πράξη.

Easy Writer