Γιατί ο Τσιόδρας λέει «ναι» στη χρήση μάσκας τώρα

17

Στην ερώτηση του 1.000.000 ευρώ απάντησε κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας. Γιατί συστήνεται τώρα η χρήση μάσκας η οποία ήταν περιττή έως σήμερα. Και αυτό μάλιστα χωρίς να του γίνει καν η ερώτηση. 

Όπως εξήγησε, βάσει των νέων δεδομένων και της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, τώρα, συνιστάται ή και επιβάλλεται η χρήση της μάσκας σε ΜΜΕ και κλειστούς χώρους ως συμπληρωματικό μέτρο για την μη μετάδοση του κορονοϊου, κυρίως απο ασυμπτωματικούς φορείς.
Ο ΠΟΥ, όπως επεσήμανε, ο Σωτήρης Τσιόδρας υποστηρίζει την νέα τακτική όπως υποστήριζε και τη μη χρήση μάσκας την περίοδο του lockdown, θεωρώντας ότι το “απαγορευτικό” ήταν αρκετό για την μη μετάδοση του ιού. Τόνισε, επίσης, ότι η μάσκες με βαλβίδες δεν συνιστώνται για τους πολίτες. Διευκρίνησε δε πως δεν συστήνεται η χρήση ιατρικής μάσκας αλλά ενός οποιουδήποτε καλλύματος προσώπου, ακόμα και χάρτινου.
Επανέλαβε, τέλος, τους κινδύνους απο την λανθασμένη χρήση της μάσκας καθώς και την ψευδή αίσθηση ασφαλείας. Ως εκ τούτου παραμένουν ως σημαντικά μέρα, η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, το πλύσιμο των χεριών, η αποφυγή αγγίγματος του προσώπου και η έγκαιρη αναζήτηση βοήθειας σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων.
Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr