Γιατί είναι τυχεροί οι Κρητικοί; Τι είπε ο Θεοδωρικάκος στον δήμαρχο Χανίων

by Manifesto

Το δίτομο έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος, ο άνθρωπος, ο ηγέτης», προσέφερε στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης. Πρόκειται για ένα έργο αναφοράς 1160 σελίδων, καρπός επίπονης εργασίας, έπειτα από συστηματική έρευνα και μελέτη σε βάθος της σχετικής βιβλιογραφίας, από τον Νικόλαο Εμμ. Παπαδάκη (Παπαδή), γενικό διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”.

Ο υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε τον νεότατο σε ηλικία Δήμαρχο Χανίων, στον οποίο νωρίτερα είχε θυμίσει ότι οι Κρητικοί είναι τυχεροί όχι μόνο γιατί ζουν ένα πανέμορφο νησί αλλά γιατί και πάλι μετά από καιρό ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι Κρητικός, «ο οποίος χωρίς να αδικεί καμία περιφέρεια της χώρας», όπως επισήμανε, « νοιάζεται και εργάζεται για την ανάπτυξη ολόκληρης της Ελλάδας, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και αγάπη για το νησί του, για την Κρήτη και αυτό αποτυπώνεται στη συμβολή και στην πραγματοποίηση πολύ σημαντικών έργων πνοής, έργων που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού».

Να θυμίσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο τέταρτος πρωθυπουργός από την Κρήτη, μετά από τον Ελευθέριο και τον Σοφοκλή Βενιζέλο και τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Και το αξιοπερίεργο, όλοι με συγγένεια μεταξύ τους μιας και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ανεψιός του Ελευθέριου Βενιζέλου.

*Στους Κρητικούς πρωθυπουργούς βέβαια συγκαταλέγεται και ο Ρεθυμνιώτης Εμμανουήλ Τσουδερός που ήταν πρωθυπουργός της εξόριστης ελληνικής κυβέρνησης το 1941-1944.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα