Ο Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους Ολυμπιονίκες και όλα τα μέλη της Εθνικής αποστολής, οι οποίοι επιστρέφουν από το Παρίσι, τονίζοντας ότι άξιζαν μια πιο μεγαλειώδη υποδοχή. Ωστόσο, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό.

Ο Βρούτσης υπογράμμισε ότι η σκέψη όλων βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα πύρινα μέτωπα και όσους μάχονται με τις φλόγες. Το Υπουργείο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, έχει ανοίξει το ΟΑΚΑ για τη φιλοξενία των πυρόπληκτων.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Βρούτση

«Οι Ολυμπιονίκες μας και όλα τα μέλη της Εθνικής μας αποστολής, που σε λίγο φτάνουν στην Αθήνα από το Παρίσι, άξιζαν μιας διαφορετικής υποδοχής, αλλά οι κρίσιμες ώρες με τις πυρκαγιές φυσικά δεν το επιτρέπουν.

Τους ευχαριστούμε θερμά για τη χαρά και την αισιοδοξία που μας πρόσφεραν με τις επιτυχίες τους.

Τους τιμούμε όλους, είμαστε δίπλα τους, ωστόσο, η σκέψη και το μέλημά μας τώρα είναι στα μέτωπα της φωτιάς, σε όλους όσοι τούτη την ώρα παλεύουν με την πύρινη λαίλαπα.

Η μεγάλη πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική κρατά σε επιφυλακή όλο τον κρατικό μηχανισμό και ολους μας .

Το Υπ. Αθλητισμού μαζί με την Περιφέρεια Αττικής έχει ανοίξει τις πόρτες του ΟΑΚΑ και υποδεχόμαστε δοκιμαζόμενους πυρόπληκτους συμπολίτες μας» .