Επιστολή στους προέδρους των 17 Εθνικών Αθλητικών Κέντρων της χώρας απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. Τους ζητά τους να καταθέσουν ως την 31η Δεκεμβρίου τις εισηγήσεις τους, αναφορικά με την κατανομή των επιπλέον 11 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε το υπουργείο στον τακτικό προϋπολογισμό τους για το 2024.

Τα επιπλέον χρήματα, που συνιστούν αύξηση της τάξης του 52,4% (σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ ξεπερνούν το 68% και το 60% αντίστοιχα), εγκρίθηκαν και ήδη πιστώνονται στους λογαριασμούς των ΕΑΚ, αφορούν δε την ανάπτυξη, βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών, αλλά και τη δημιουργία νέων, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Βρούτσης: Στόχος μας η κατάλληλη αξιοποίησή τους προς όφελος της κοινωνίας

Ο κ. Βρούτσης, συγκεκριμένα, δήλωσε: «Θέλουμε να διασφαλιστεί ότι και το τελευταίο ευρώ του αυξημένου τακτικού προϋπολογισμού των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, θα κατευθυνθεί σε βελτιωτικές κινήσεις που θα ωφελήσουν αθλητές, αθλούμενους και φιλάθλους».

Επίσης, τόνισε: «Με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, στόχος μας είναι η κατάλληλη αξιοποίησή τους προς όφελος της κοινωνίας. Ειδικά όταν πρόκειται για τον χώρο του Αθλητισμού, που αποτελεί διέξοδο για τους πολίτες όλων των ηλικιών και φυσικά προσθέτει αξία στην ίδια την χώρα μέσω των διακρίσεων που επιτυγχάνονται. Αυτό είναι ένα ακόμα βήμα σε μία σειρά παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν, ώστε να διασφαλιστεί η χρηστή διοίκηση παντού, με γνώμονα τη διαφάνεια, το νοικοκύρεμα και την αποτελεσματικότητα».