Η μεσαία τάξη θέλει ηρεμία και σταθερότητα. Θέλει προοπτική και συνεννόηση. Δεν θέλει υπερβολές ή ακτιβισμούς. Δεν θέλει πολιτικές ακρότητες ή τσακωμούς.

 

Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης

 

Το κατάφερε κι αυτό ο Αλέξης Τσίπρας: να κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, να είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σύσσωμη η αντιπολίτευση να επιτίθεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το θέατρο που άρχισε να παίζει με τους θεσμούς και το Κοινοβούλιο.

 

ΑΠΑΝΤΕΣ οι πολιτικοί αρχηγοί και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα που ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει από εδώ και πέρα στις ψηφοφορίες της Βουλής μέχρι να κλείσει η Ολομέλεια και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

 

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, Κουτσούμπας, Βελόπουλος και Βαρουφάκης χαρακτήρισαν «θέατρο» την πολιτική συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα – και πώς να μην τη χαρακτηρίσουν όταν οι ίδιοι, παρά τις διαφωνίες που έχουν με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, σέβονται τον θεσμικό ρόλο του Κοινοβουλίου και λειτουργούν πάντα με γνώμονα το καλό της χώρας και της δημοκρατίας.

 

ΜΟΝΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ δεν μπορεί να λειτουργήσει θεσμικά. Και ξέρετε γιατί; Διότι φοβάται ότι το εύρος της ήττας από τον Μητσοτάκη και κυρίως το ποσοστό που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα του επιτρέπουν να παραμείνει στην καρέκλα του προέδρου, διότι στην Κουμουνδούρου θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες με μια ακόμα μεγάλη ήττα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

ΑΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τους θεσμούς, αλλά για την καρέκλα του. Ο σύντροφος Τσίπρας πιστεύει ότι είναι νωρίς για να φύγει από την κεντρική πολιτική σκηνή και να συνταξιοδοτηθεί πολιτικά ανοίγοντας τις διαδικασίες της διαδοχής του στην Κουμουνδούρου.

 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Τσίπρας αποδεικνύεται πολιτικά επιζήμιος για τον τόπο και γι’ αυτόν τον λόγο θα τιμωρηθεί. Η μεσαία τάξη θέλει ηρεμία και σταθερότητα. Θέλει προοπτική και συνεννόηση. Δεν θέλει υπερβολές και ακτιβισμούς. Δεν θέλει ακρότητες και τσακωμούς.

 

ΟΠΩΣ ΕΣΤΡΩΣΕ λοιπόν θα κοιμηθεί από εδώ και πέρα ο Αλέξης Τσίπρας. Θέλει να προκαλεί τον κεντρώο χώρο και τους μετριοπαθείς αναποφάσιστους; Θα το εισπράξει στην κάλπη. Θέλει να συγκρουστεί με όσους δεν έχουν τις ίδιες ιδέες με τον ΣΥΡΙΖΑ; Θα το εισπράξει και αυτό στις εκλογές. Οι εκλογές πλησιάζουν. Θα κλάψουν μανούλες…

 

«Ταβάνι» το 27% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Δεν φέρνει αποτέλεσμα η τοξική τακτική της πόλωσης που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό δείχνουν όλες οι τελευταίες μετρήσεις που έχουν γνωστοποιηθεί και στον ίδιον. Με όλες τις αναγωγές σε πανελλαδικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «ταβάνι» –στην καλύτερη περίπτωση– το 27%. Τα γνωρίζει τα στοιχεία αυτά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γι’ αυτό πιέζεται αφόρητα, κάτι που τον οδηγεί σε συνεχή και μεγάλα λάθη. Από τη μια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει τον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων του κόμματός του και από την άλλη χάνει τον χώρο του κέντρου που θα βγάλει την επόμενη κυβέρνηση.

 

Το είδαμε κι αυτό! Πλατιά χαμόγελα την ώρα που όλη η χώρα πενθούσε…

Συνεχίζεται και σήμερα η μουρμούρα στον ΣΥΡΙΖΑ για τη χαμογελαστή εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, της Πόπης Τσαπανίδου και της Ράνιας Σβίγκου το βράδυ της πτώσης του Phantom F-4. Εκτός από τα social media, στα οποία έχει γίνει χαμός, και μέσα στην Κουμουνδούρου υπάρχει μεγάλη γκρίνια για τις δύο κυρίες. «Επρεπε να συγκρατήσουν τον Τσίπρα και τουλάχιστον να μην εμφανιστούν με χαμόγελα ως τα αυτιά», λένε στον ΣΥΡΙΖΑ. «Με αυτήν τη φωτογραφία, την ώρα που η Ελλάδα πενθούσε, δώσαμε άσχημο παράδειγμα στην κοινωνία». Τα είπαν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ…