Για μια ακόμα φορά ένα μικρό κόμμα στην πολιτική σκακιέρα κλυδωνίζεται από σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα που πρώτος ο Ευάγγελος Αβέρωφ είχε αναδείξει για τον λύκο και το μαντρί! Ολα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την Ελληνική Λύση δεν είναι κάτι καινούργιο για κόμματα αυτού του βεληνεκούς. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Το κόμμα του Γεράσιμου Αρσένη, το κόμμα του Κωστή Στεφανόπουλου, το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, το κόμμα του Πάνου Καμμένου;

 

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΟΣ δεν τα θυμάται όλα αυτά; Ειδικά οι παλαιότεροι ίσως να θυμούνται ακόμα περισσότερα. Κόμματα και κομματίδια παλεύουν να επιβιώσουν, ενώ οι αρχηγοί τους, με τακτικές «διαίρει και βασίλευε», έχουν πρωτοφανή ανασφάλεια και διαγράφουν το ένα στέλεχος μετά το άλλο.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ είδαμε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ο Κυριάκος Βελόπουλος άνοιξε πόλεμο με τρεις βουλευτών του με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και χαρακτηρισμούς και εκατέρωθεν κατηγορίες από τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης προς τους βουλευτές που οδηγήθηκαν στην… απόλυση, αλλά και το αντίθετο. Και φυσικά δεν μείναμε έκπληκτοι, ούτε μας έκανε εντύπωση η εξέλιξη αυτή. Είτε ερχόταν τώρα είτε μετά τις εκλογές, το κόμμα Βελόπουλου ήταν αναμενόμενο να ακολουθήσει φθίνουσα πορεία με αυτές τις προσβλητικές συμπεριφορές προς βουλευτές, οι οποίοι μέχρι πριν από τρεις-τέσσερις ημέρες έπιναν νερό στο όνομά του και τώρα τον καταγγέλλουν παντού.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ είναι καθοριστικής σημασίας και μάλλον αποτελεί τον κανόνα στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Πρόεδροι μικρότερων κομμάτων που έχουν εξασφαλίσει την κρατική επιχορήγηση συμπεριφέρονται σαν να είναι προσωπικό μαγαζί το κόμμα, λειτουργώντας με κριτήρια δικτατόρων. Δεν είμαι σε θέση να προσδιορίσω από τώρα τι θα κάνει η Ελληνική Λύση στις πρώτες ή στις δεύτερες εκλογές, είμαι όμως σε θέση να εκτιμήσω ότι και αυτό το κόμμα, όπως τόσα άλλα μικρά, θα αποδειχθεί θνησιγενές, με μικρά περιθώρια πολιτικής ζωής.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ επιθυμούν ρεαλιστικές λύσεις. Και αυτές τις λύσεις δεν τις προσφέρουν τα κόμματα αυτά. Αργά ή γρήγορα, η Ελληνική Λύση θα ακολουθήσει το δρόμο που ακολούθησαν τόσα και τόσα μικρά κόμματα κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης. Και ο νοών νοείτω… Καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους!

 

Στεγνό καθάρισμα λόγω του λογιστή!

Σχετικά με την Ελληνική Λύση, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον εν όψει των εθνικών εκλογών να μάθουμε εάν οι καταγγελίες που ακούγονται για τον λογιστή του Κυριάκου Βελόπουλου ευσταθούν.

Εάν δηλαδή, όπως ακούγεται, ο πρόεδρος του κόμματος «έφαγε» τον Αντώνη Μυλωνάκη από την Ανατολική Αττική επειδή επιθυμούσε να εκλεγεί στην ίδια περιφέρεια ο… λογιστής του, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής!

Θα βγουν πολλά στη φόρα για το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου τώρα που έσπασαν τα στεγανά…

 

Σκληρός ανταγωνισμός στην ακροδεξιά πτέρυγα

Ένα από τα θέματα που θα απασχολήσει το βράδυ των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου είναι εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας μόνο ένα πολιτικό κόμμα θα μπει στη Βουλή και αυτό δεν θα είναι τελικά η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, αλλά το νέο κόμμα του πρώην δικαστικού Αναστάσιου Κανελλόπουλου, το οποίο θα στηρίξει ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ηλίας Κασιδιάρης.

Οι εκτιμήσεις δίνουν και παίρνουν, όμως οι περισσότεροι που γνωρίζουν καλά τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο πιστεύουν ότι τελικά το κόμμα του Αναστάσιου Κανελλόπουλου θα είναι εκείνο που θα μπει τελικά τη Βουλή και όχι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Για να δούμε τι θα δούμε…