fbpx

Γιάννης Παπαγιάννης: Σαν παιδάκι που του πήραν το… παιχνίδι

by pavlos

Αυτό που ενοχλεί περισσότερο από οτιδήποτε τον Ερντογάν είναι η απομόνωση της Τουρκίας και η στρατηγική του Μητσοτάκη που έχει εξασφαλίσει πολύ δυνατές συμμαχίες σε διεθνές επίπεδο.

 

Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης

 

Καρφώθηκαν και πάλι οι Τούρκοι. Διά του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αυτήν τη φορά, αναδείχθηκε το σοβαρό θέμα που έχουν με εμάς και κυρίως ανέδειξαν τον φόβο της Αγκυρας για τον εξοπλισμό των νησιών μας σε συνδυασμό με τις κοινές ασκήσεις που πραγματοποιεί η χώρα μας με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Ισπανία.

 

«ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ εξοπλίζει τα νησιά αντίθετα με το διεθνές δίκαιο, εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, κι εμείς θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα. Από την άλλη, γνωρίζετε ότι οι ΗΠΑ έχουν αφήσει την ουδέτερη στάση τους και κάνουν βήματα υπέρ της Ελλάδας. Στο παρελθόν ακολουθούσαν ισορροπημένη πολιτική. Επιπλέον, έχουν άρει το εμπάργκο όπλων τους στη Νότια Κύπρο. Επομένως κι εμείς θα κάνουμε τις αναγκαίες ενισχύσεις. Για να διασφαλίσουμε τα δικά μας συμφέροντα και την ασφάλειά μας τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο, αλλά και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων θα κάνουμε τα αναγκαία βήματα με αποφασιστικότητα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ, όμως, τα πράγματα από την αρχή… Αυτό που ενοχλεί περισσότερο από όλα τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι η απομόνωση της Τουρκίας και η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει καταφέρει να εξασφαλίσει δυνατές συμμαχίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να το ξεπεράσει με τίποτα ο Ερντογάν. Θέλει λοιπόν να κάνει φασαρία. Να τον ακούσει η διεθνής κοινότητα και να του δώσει σημασία. Να τον βγάλει από την απομόνωση και να ασχοληθεί μαζί του. Και πώς θα γίνει αυτό; Μόνο με κάποιο ατύχημα ή επεισόδιο που θα στήσει η Τουρκία για να ασχοληθεί η διεθνής διπλωματία μαζί της.

 

ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ δηλαδή που δεν τους δίνουν το παιχνιδάκι τους! Ετσι συμπεριφέρεται ο Τούρκος πρόεδρος. Μόνο που σε αυτά τα πράγματα δεν παίζουν παιδάκια, αλλά μεγάλοι άνθρωποι. Και επειδή εμπλέκονται δύο χώρες σε στρατιωτικό επίπεδο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος.

 

ΟΣΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ θα πλησιάζει περισσότερο στην εκλογική ήττα τόσο πιο επικίνδυνος θα γίνεται. Χρειάζεται λοιπόν ψυχραιμία από την πλευρά μας και συνεχείς επαφές για να έχουμε τη στήριξη των συμμάχων μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πάει εξαιρετικά. Μαζί με τον Νίκο Δένδια έχουν στήσει ένα ολόκληρο διπλωματικό τείχος απέναντι στην Τουρκία. Η πολιτική της κυβέρνησης να απομονωθεί η Αγκυρα τώρα αποδίδει…

 

Απύθμενο… μίσος μεταξύ Τσίπρα και Ανδρουλάκη

Εχουν πολύ μεγάλη πλάκα όσοι αιθεροβάμονες πιστεύουν στην κεντροαριστερή συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για ποια συνεργασία μιλάνε; Εδώ ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην εκδήλωση προς τιμήν του Μανώλη Γλέζου και δεν αντάλλαξαν ούτε καλημέρα! Ούτε καν χαιρετήθηκαν! Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο ένας τρέφει μίσος τον άλλον. Δεν μιλάμε για πολιτική αντιπάθεια. Μιλάμε για προσωπικό μίσος που τρέφει ο ένας πολιτικός αρχηγός για τον άλλον αλλά και οι συνεργάτες τους με τους απέναντι. Και ύστερα μιλάνε ορισμένοι για πολιτικό πολιτισμό. Τον είδαμε τον «πολιτισμό» τους…

 

ΝΔ: Τέλος τα χρίσματα σε αποτυχημένους δημάρχους

Από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής θα αρχίσει η Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί την πολιτική στήριξης των υπερκομματικών υποψηφίων και όχι των κομματικών. Με δεδομένη την αναποτελεσματικότητα του σημερινού δημάρχου της πόλης και λόγω του ότι θα υπάρξουν και άλλοι υποψήφιοι από την Κεντροδεξιά, ήδη σε συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας έχει αποφασιστεί να μη δοθεί η στήριξη στον εν ενεργεία δήμαρχο. Θα αφεθεί λοιπόν η τοπική κοινωνία να αποφασίσει ελεύθερα. Μαθαίνουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι. Είναι αρκετά νωρίς για τις δημοτικές εκλογές, αλλά από τώρα μαγειρεύουν των φρονίμων τα (γαλάζια) παιδιά…

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα