Απογοήτευση και προβληματισμό προκαλεί στην Κουμουνδούρου η μικρή συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο στις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα στο Λεκανοπέδιο όσο και στις εξορμήσεις του στην περιφέρεια η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.

 

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΕΞΑΙΡΕΣΗ δεν αποτελεί και η πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αγία Παρασκευή, καθώς η παρουσία του κόσμου μόνο προεκλογική συγκέντρωση του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος δεν μαρτυρά, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους υπεύθυνους της προεκλογικής εκστρατείας στην Κουμουνδούρου, που αναζητούν τρόπους για να τονώσουν το ενδιαφέρον των πολιτών για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η «απόσταση» των ψηφοφόρων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις –κρυφές και φανερές– που διενεργούνται.

ΑΠΑΝΤΕΣ ομολογούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει… τη φόρα που θα περίμεναν οι επιτελείς της Κουμουνδούρου και αναζητούν αλλαγή «συνταγής» και αφηγήματος στον δρόμο προς τις κάλπες.

ΤΟ ΚΟΜΜΑ του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει σχέση με τη μαζική συμμετοχή, παρά την αισιοδοξία που εμφανίζεται από την Κουμουνδούρου για τις εκλογές και παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να οικειοποιηθεί τις συγκεντρώσεις για την τραγωδία στα Τέμπη και τη δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού. Το ΚΚΕ είναι το κόμμα που κινητοποίησε τον κόσμο και φυσικά όχι ο ΣΥΡΙΖΑ…

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενημέρωση από γνωστό δημοσκόπο με τον οποίο συνεργάζεται τους τελευταίους μήνες, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, τον έχει ενημερώσει για τις τάσεις της κοινής γνώμης. Αλλωστε, ήδη η Prorata στην τελευταία δημοσκόπηση που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» εμφανίζει στην πρόθεση ψήφου τη Νέα Δημοκρατία να κερδίζει τις εκλογές με 3% διαφορά.

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ πόση είναι η διαφορά στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής και πόση θα είναι τελικά στην πραγματική πρόθεση ψήφου που θα είναι οι κάλπες της Κυριακής 21 Μαΐου 2023. Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Αλέξης Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ…

 

Μόνο στην ήττα με μικρή διαφορά ελπίζει ο Τσίπρας

Οποιος πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει καταλάβει τι θα συμβεί στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, καλύτερα να μην ξανασχοληθεί με την πολιτική.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πλήρη ενημέρωση από τον Δημήτρη Μαύρο της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί δεύτερο κόμμα στις εθνικές εκλογές και ότι όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες οι πιθανότητες να μεγαλώσει η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας αυξάνονται σημαντικά.

Επί της ουσίας, η πραγματική μάχη του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι για να έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το ξέρει καλά ο ίδιος ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Η μεγάλη μάχη του Αλέξη Τσίπρα είναι για να χάσει με διαφορά μικρότερη από τις τρεις μονάδες. Και αυτό όμως είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο…

 

Χλωμή η αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα του Κασιδιάρη

Σε σημαντικό πολιτικό λάθος αναδεικνύεται η διαρροή του ονόματος του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου, μια διαρροή που προήλθε από το κόμμα Έλληνες, με στόχο τη διαδοχή του Ηλία Κασιδιάρη με ένα πρόσωπο το οποίο θα μπορεί να είναι επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Ο τρόπος και η μεθοδολογία που διοχετεύθηκε η συγκεκριμένη είδηση στα μέσα ενημέρωσης και στο Διαδίκτυο ήταν μάλλον ερασιτεχνικός και, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, θα δημιουργήσει μεγαλύτερες αντιδράσεις στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει για την ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών που θα κατέλθουν προκειμένου να τεθούν στη διάθεση των ψηφοφόρων…