Δύο νέες δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο. Η μία της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών» δίνει διαφορά 3% υπέρ της ΝΔ, η άλλη της Marc για το «Πρώτο Θέμα» δίνει διαφορά 5,3%. Τι σημαίνει αυτό; Οτι πολύ απλά, παρά την απογοήτευση του κόσμου από την τραγωδία στα Τέμπη, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων προτιμά τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμά ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ το μούδιασμα του κόσμου και το ψαλίδισμα της διαφοράς μετά την τραγωδία των Τεμπών να έκανε καλό στη ΝΔ. Με ποια έννοια το σημειώνω αυτό; Με την έννοια ότι πολλοί εκτιμούσαν ότι είναι σίγουρη και με διψήφια διαφορά η νίκη της ΝΔ στις εκλογές, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η βεβαιότητα της άνετης νίκης που δεν χρειάζεται ο κόσμος να κινητοποιηθεί μαζικά.

ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ήρθαν δημοσκοπήσεις που μείωσαν τη διαφορά και πολλοί στη ΝΔ αντιλήφθηκαν ότι οι εκλογές ποτέ δεν έχουν κερδηθεί πριν κλείσουν οι κάλπες. Πάντα οι εκλογές κερδίζονται αφού ο κόσμος πάει να ψηφίσει και αφού βγουν τα οριστικά αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών.

ΥΠΟ ΑΥΤΗΝ την έννοια, η μείωση της διαφοράς προσγείωσε πολλούς στην Πειραιώς που είχαν σχεδόν σίγουρη την εκλογική νίκη, ενώ στην πραγματικότητα έπρεπε να έχουν σε εγρήγορση τον κομματικό μηχανισμό και τους ψηφοφόρους του κόμματος.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ότι εάν το δούμε ιστορικά, από τη Μεταπολίτευση και μετά, η ΝΔ κέρδισε με χαρακτηριστική ευκολία τις εκλογές μόνο όταν ήταν προσγειωμένη στην πραγματικότητα και δεν είχε την αλαζονεία της σαρωτικής νίκης και επικράτησης στις εκλογές. Μόνο τότε έφερε πραγματικά εκλογικούς θριάμβους και πανηγύρισε μεγάλες νίκες μετά από σκληρή μάχη την προεκλογική περίοδο.

ΣΗΜΕΡΑ και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό πενήντα ημέρες πριν από τις εκλογές, η ΝΔ προηγείται με καθαρή διαφορά, αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί. Ολα είναι ανοιχτά και πρέπει να υπάρξει πανστρατιά για τη νίκη, που δεν πρόκειται να έρθει εάν δεν κινητοποιηθεί το σύνολο των ψηφοφόρων.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ κερδίζονται μετά από σκληρές μάχες. Κανένας δεν έχει εξασφαλίσει τη νίκη πριν από τη μαζική συμμετοχή στις κάλπες. Αυτό να το θυμούνται και να δώσουν σκληρό αγώνα μέχρι την τελική νίκη στις κάλπες. Καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους…

 

Πέφτει χοντρό δούλεμα δημάρχων σε βουλευτές

Χαμός γίνεται με κάποιους δημάρχους που υπόσχονται στηρίξεις σε υποψηφίους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των εθνικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου.

Οι περισσότεροι τοπικοί άρχοντες τους… δουλεύουν κανονικά και επειδή «ψαρεύουν» στα νερά όλων των κομμάτων μετά τις εθνικές εκλογές θα το στρίψουν και θα το παίζουν… υπερκομματικοί!

Γενικώς πέφτει… χοντρό δούλεμα από αυτούς τους δημάρχους και όποιος δεν το αντιληφθεί εγκαίρως θα βρεθεί προ εκπλήξεων όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στις κάλπες…

 

Δύσκολη η επανεκλογή Ραγκούση στη Β’ Πειραιά

Η σοβαρή ιστορία με τη βίλα του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο έχει κάνει μεγάλη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα, αλλά ειδικά στη λαϊκή περιοχή της Β’ Πειραιά. Οι γειτονιές της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου και της Κοκκινιάς βράζουν από θυμό για τον πρώην υπουργό που έφτιαξε βίλα με το επίδομα τριτέκνων και δήλωνε ελάχιστα από όσα έβγαζε μέσω Air bnb.

Το κόμμα της Κουμουνδούρου θα τον χρεωθεί την ώρα της κάλπης. Πολύ δύσκολη είναι πλέον η επανεκλογή του Γιάννη Ραγκούση και τουλάχιστον 1% κάτω στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την επικράτεια, λόγω της φθοράς από τις αποκαλύψεις. Ηδη οι δημοσκόποι άρχισαν να ξαναμετράνε τα κουκιά…