Με την εθνική εορτή και το Σαββατοκύριακο που λειτούργησε χαλαρωτικά για πολύ κόσμο, χάθηκε στα ψιλά μια εξαιρετικά σημαντική είδηση, την οποία ανέδειξε και ο πρωθυπουργός. Μέχρι το τέλος Απριλίου, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας θα εφαρμοστεί σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, αλλά και στις Σταθερές Συγκοινωνίες, ΟΣΥ, ΟΑΣΑ, ΟΣΕΘ, ΟΑΣΘ, Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές, Εγνατία Οδός, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΤΑ, και θα αφορά περίπου 18.000 εργαζομένους.

 

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΆΝΝΗΣ

 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ μια πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία δείχνει πόσο αναγκαίο ήταν να γίνει άμεσα, έπειτα από τα τραγικά που διαβάσαμε στο Σταθμαρχείο της Λάρισας τη μοιραία νύχτα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, με σταθμάρχες που έλειπαν από τη θέση τους και τα περιβόητα «μπλάνκο».

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ, την οποία πολέμησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση για τους εργαζομένους. Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται σταδιακά σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ, στους κλάδους των ασφαλιστικών εταιρειών και των εταιρειών security.

ΤΩΡΑ, ΛΟΙΠΟΝ, θα επεκταθεί στους μεγάλους δημόσιους οργανισμούς για να ξέρουν οι προϊστάμενοι τι συμβαίνει με τις βάρδιες, ποιοι πηγαίνουν και φεύγουν κανονικά στις δουλειές τους.

ΣΗΜΕΙΩΝΩ ότι την Ψηφιακή Κάρτα πολέμησαν και αρκετοί συνδικαλιστές. Πολλοί από τους συνδικαλιστές δεν ήθελαν να θωρακιστεί με την εφαρμογή της η καταγραφή του ωραρίου και να πιστοποιείται η παρουσία των εργαζομένων στο χώρο εργασίας με τρόπο αδιάβλητο που διευκολύνει τον άμεσο εντοπισμό ψευδών δηλώσεων, είτε από την πλευρά των εργοδοτών είτε από την πλευρά των εργαζομένων.

ΕΤΣΙ ΓΙΝΑΜΕ μάρτυρες περίεργων περιστατικών. Εργοδότες και εργαζόμενοι να τη θεωρούν σημαντικό βήμα μεταρρύθμισης στους χώρους εργασίας και κάποιοι συνδικαλιστές, κυρίως από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, να κάνουν ό,τι μπορούν για να πολεμήσουν το μέτρο.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όμως, για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας προχωρά και γρήγορα θα επεκταθεί σε όλες τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς. Οσο και να προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τρενάρει τις μεταρρυθμίσεις, αυτές θα προχωρήσουν και θα είναι προς όφελος της κοινωνίας. Καλή εβδομάδα σε όλες τις αναγνώστριες και σε όλους τους αναγνώστες μας…

 

Έκοψαν τα fake news με τις δημοσκοπήσεις

Σταμάτησαν ορισμένοι ΣΥΡΙΖΑίοι τα fake news σχετικά με δήθεν δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού δημοσιεύθηκαν έρευνες και στα ΜΜΕ που στηρίζουν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, τα trolls της Κουμουνδούρου σταμάτησαν να διακινούν παραμύθια και fake news για δήθεν μυστικές μετρήσεις που επιβεβαιώνουν την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Πόσες φορές έχει συμβεί αυτό από την αρχή της τετραετίας;  Πολλές φορές με αρχή από την πρώτη περίοδο της πανδημίας, τότε που ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ διακινούσαν την πληροφορία ότι πέφτει η κυβέρνηση επειδή το κόμμα τους πέρασε τη Νέα Δημοκρατία στις μυστικές δημοσκοπήσεις!

 

Υπόσχονται τα πάντα σε όλους, αλλά κανείς δεν τους… πιστεύει!

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται διάφοροι δήμαρχοι και περιφερειάρχες εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών οι οποίες είναι προγραμματισμένες να διενεργηθούν τον Οκτώβριο του 2023.

Πιέζονται από τους υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων να τους στηρίξουν τώρα στις εθνικές εκλογές με αντάλλαγμα να τους στηρίξουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Επειδή όμως οι υποσχέσεις που δίνονται είναι όλες στον αέρα, κανένας δεν παίρνει στα σοβαρά τέτοιες δεσμεύσεις. Υποψήφιοι βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες υπόσχονται τα πάντα σε όλους, αλλά κανένας δεν τους πιστεύει πραγματικά. Ετσι συμβαίνει πάντα…