Το τελευταίο «αντίο» είπαν εκατοντάδες άνθρωποι στον προπονητή - θρύλο Γιάννη Ιωαννίδη ο οποίος κηδεύτηκε χθες στο κοιμητήριο της Θέρμης. 

Το φέρετρό του ήταν σκεπασμένο με τη σημαία του Άρη, τον οποίον αγάπησε αλλά και από τον οποίον αγαπήθηκε με πάθος. Η σύζυγος του Γιούλα ψιθύριζε συνεχώς «σ' αγαπώ» ενώ η ιαχή «αθάνατος» ακούστηκε από τους επώνυμους αλλά και τους ανώνυμους Θεσσαλονικείς που πήγαν να τον αποχαιρετήσουν.

Στο κοιμητήριο της Θέρμης βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Ιωαννιδη, ενός από τους πατέρες του ελληνικού μπάσκετ που με τις προσπάθειές του, ιδιαίτερα με τα τρία συνεχόμενα Final Four του Άρη, στα οποία πρωταγωνίστησε σαν προπονητής, ενέγραψε στη γενιά μας, στο dna μας την αγάπη για το μπάσκετ. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, γιατί αυτός, ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αυτή η γενιά, ήταν αυτοί που έκαναν τον ελληνικό λαό να αγαπήσει αυτό το άθλημα».

Το παρών έδωσαν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Νίκος Γκάλης. 

5991178.jpg
5991156.jpg
5991174.jpg
5991295.jpg

Νωρίτερα, πλήθος κόσμου βρέθηκε στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο» για να πουν το «τελευταίο αντίο» στον κορυφαίο παίκτη και προπονητή του μπάσκετ Γιάννη Ιωαννίδη. Η σορός του τέθηκε σε λαϊκο προσκύνημα στο θρυλικό Παλέ ντε Σπορ, το γήπεδο του Άρη, όπου μεγαλούργησε ο Γιάννης Ιωαννίδης ως προπονητής της ομάδας.

Σύσσωμη η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης βρέθηκε στο λαϊκό προσκήνυμα, όπως και η ομάδα μπάσκετ του συλλόγου, μαζί με παλαίμαχους παίκτες του μπάσκετ, των οποίων οι δρόμοι διασταυρώθηκαν με τον μεγάλο Γιάννη Ιωαννίδη.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών στο Παλέ ήταν και ο θρυλικός Νίκος Γκάλης, ο οποίος είχε φορέσει και την φανέλα του Άρη, αλλά και της Εθνικής Ομάδας. Μάλιστα, ο Νίκος Γκάλης, όταν έπαιζε στον Άρη είχε βρεθεί και υπό τις οδηγίες του Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος τότε ήταν προπονητής της ομάδας, ενώ μαζί είχαν κατακτήσει επτά πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα.

gkalis.jpg

Επίσης, παρών είναι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς. Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.

Τα συγκινητικά λόγια της κόρης του Ιωαννίδη

Τέλος, χθες πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη Βούλας, στην Αττική, συγκεντρώθηκε, επίσης, πλήθος κόσμου που δεν μπορούσε να μεταβεί στη συμπρωτεύουσα, ώστε να αποχαιρετήσει τον άνθρωπο που άφησε το δικό του αποτύπωμα στον Αθλητισμό, αλλά και στην Πολιτική, με την οποία ασχολήθηκε κατά τη διάρκεια της ζωής του. 

«Κοουτσάρα μου, το παιχνίδι δεν τελείωσε, πήρες απλώς τάιμ άουτ», με αυτά τα λόγια και με στίχους από το αγαπημένο του τραγούδι της Μαρινέλλας «Καμιά φορά» αποχαιρέτησε η Θεοδώρα Ελένη Ιωαννίδη τον πατέρα της στην επιμνημόσυνη δέηση, σκορπώντας συγκίνηση στους παρευρισκόμενους, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Παναγιώτης Φασούλας. 

«Δεν ήταν μόνο το πάθος τεράστιο. Ήταν και η καρδιά σου»

Ο κορονοϊός εμπόδισε τον Σταύρο Καλαφάτη να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του κόουτς των επιτυχιών Γιάννη Ιωαννίδη. Ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συγκεκριμένα αναφέρει:

«Φίλε σε αποχαιρετούμε σήμερα, η οικογένειά σου, οι φίλοι σου, ο ΑΡΗΣ, ο μπασκετικός κόσμος, ολόκληρη η Ελλάδα. Δυστυχώς, αυτός ο ιός που τα τελευταία χρόνια μας καταδυναστεύει δεν θα με αφήσει να΄μαι εκεί, να σου πω το τελευταίο αντίο. Θα με συγχωρέσεις, το ξέρω. Εξάλλου, δεν ήταν μόνο το πάθος τεράστιο. Ήταν και η καρδιά σου. Όσοι σε γνώρισαν, το ξέρουν.

Καλό ταξίδι κόουτς, καλό ταξίδι…»