«Τα μέσα ενημέρωσης του εφοπλιστή επιτίθενται στην εφημερίδα «δημοκρατία» και σε μένα προσωπικά, και διασπείρουν ψεύδη και σενάρια επιστημονικής φαντασίας» τονίζει, μεταξύ άλλων, σε άρθρο του ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης.

Αναλυτικά το άρθρο του εκδότη της εφημερίδας «δημοκρατία»:

Ακόμα μια φορά τα μέσα του γνωστού εφοπλιστή με την πολυσχιδή δραστηριότητα, Βαγγέλη Μαρινάκη, επιτίθενται στην εφημερίδα «δημοκρατία» και προσωπικά σ’ εμένα.

Αυτή τη φορά μέσα που κάποτε (επί ιδιοκτησίας Χρήστου Λαμπράκη) φημίζονταν για την εγκυρότητά τους αναφέρονται σε μία σειρά ψευδών αναφορών που επιεικώς μπορούν να χαρακτηριστούν «συκοφαντικές αρλούμπες»!

Είναι τέτοιο δε το μένος του μεγαλοεφοπλιστή, γιατί η δημοκρατία αλλά και ο υπογράφων δεν υποκύπτουν στις πάσης φύσεως πιέσεις που έχει ασκήσει ώστε οι «ρεπόρτερ» (!) του να μη συνομιλούν καν με ομόσταυλα μέσα που έχουν καταδικαστεί για τα περισσότερα απ όσα αναφέρουν ως αποκαλύψεις!

Το μόνο αληθές στοιχείο είναι ότι η ΕΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε εκδότρια της εφημερίδας «δημοκρατία», έχει υποβάλει απολύτως νόμιμη και τεκμηριωμένη αίτηση ένταξης στη διαδικασία ρύθμισης χρεών μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Χρέη τα οποία δημιουργήθηκαν από την περίοδο των Μνημονίων. Περίοδο κατά την οποία τα περισσότερα εκδοτικά συγκροτήματα κατέρρευσαν. Μεταξύ αυτών και ο ΔΟΛ τον οποίο απέκτησε ο κ. Μαρινάκης μέσω σκανδαλώδους ρυθμίσεως που τον απάλλασσε από τα εκατοντάδες εκατομμύρια που χρωστούσε το άλλοτε κραταιό συγκρότημα. Ρύθμιση που καταστρατήγησε τον ανταγωνισμό στον Τύπο ακόμα μια φορά.

Προς έκπληξή μας επίσης μας συνδέει με τον κ Δημητριάδη και το Μέγαρο Μαξίμου! Οταν όλοι γνωρίζουν ότι η εφημερίδα μας, λόγω της ανεξάρτητης, αδέσμευτης και κριτικής θέσης προς κάθε εξουσία, ήταν και παραμένει αποκλεισμένη από την κρατική διαφήμιση που διαχειρίζεται ο πυρήνας της κυβέρνησης. Οχι μόνο κατά την περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά από την πρώτη ημέρα έκδοσής της. Αλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε απολογούμενος στο Ευρωκοινοβούλιο κραδαίνοντας τη «δημοκρατία» ως απόδειξη ότι υπάρχει ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας…

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο κ. Μαρινάκης θέλει τόσο να συκοφαντήσει ακόμα μια φορά την εφημερίδα μας και εμένα προσωπικά όσο και να πλήξει τον κ. Δημητριάδη (για ποιον λόγο, άραγε;) για μυθικές σχέσεις και αόρατες παρεμβάσεις υπέρ ημών. Είναι πραγματικά ανακάλυψη επιστημονικής φαντασίας την οποία μόνο δημοσιογράφοι (…) ευρισκόμενοι σε μη νηφάλια κατάσταση θα μπορούσαν να επινοήσουν, γι αυτό προφανώς δεν τόλμησαν να βάλουν την υπογραφή τους.

Για το μέγεθος των συκοφαντικών και ψευδών αναφορών του ο κ. Μαρινάκης θα ενημερωθεί μέσω της Δικαιοσύνης, την οποία συχνά πυκνά αντιμετωπίζει- και όχι μόνο για αδικήματα περί Τύπου. Στο (διασκεδαστικό, πράγματι) ερώτημα που θέτει περί «κίνδυνου της Δημοκρατίας», ο οποίος γεννιέται προφανώς από την ύπαρξη της εφημερίδας και τη δική μου, να του θυμίσουμε ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»…

Ι. Φιλιππάκης