Ύστερα από μια βροχή ψευδών ειδήσεων, που ανέδειξαν μια προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησηςπου βρίσκεται σε εξέλιξη, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των σημαιοφόρων αθλητών της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στο Παρίσι, που θα είναι ο σταρ της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Γιάννης Αντετοκούνμπο και η πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Ετσι σταμάτησε μια σπέκουλα που κάποιοι έστησαν, με προφανή στόχο να φέρουν σε δύσκολη θέση επικοινωνιακά την κυβέρνηση, και για άλλη μια φορά οι προσπάθειες σπίλωσης έπεσαν στο κενό...

Ο σούπερ σταρ Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας από εμάς. Γεννήθηκε εδώ, μεγάλωσε εδώ, ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του εδώ, ανδρώθηκε εδώ, έγινε αθλητής εδώ. Ολα εδώ. Και παρά τη μετάβασή του στις ΗΠΑ και την απογείωση της καριέρας του στο NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς, παραμένει πάντα πολύ κοντά στην πατρίδα. Ο κόσμος λατρεύει τον φοβερό και τρομερό «Greek Freak» –όπως είναι γνωστός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στις ΗΠΑ– και του το δείχνει. Αυτό συνιστά και μια αναγνώριση για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε –μαζί με τα αδέρφια του– προκειμένου να αναδυθεί από τη φτώχεια, για να καταστεί αθλητής με αναγνώριση στο παγκόσμιο στερέωμα, για να πρωταγωνιστήσει και για να βοηθήσει την οικογένειά του και τους γύρω του. Είναι ένας σπουδαίος αθλητής, ο οποίος δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε και καμαρώνει σήμερα και τα αδέρφια του, επίσης σπουδαίους αθλητές, να διαπρέπουν και εκείνοι στα γήπεδα.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε στο προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ με τα χρώματα της «επίσημης αγαπημένης», η οποία προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το προσεχές χρονικό διάστημα στο Παρίσι. Η εικόνα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, συγκινημένου μετά τη νίκη της Εθνικής μας επί της Κροατίας και την πρόκρισή της, θα μείνει χαραγμένη για πάντα στη μνήμη μας. Οι προσδοκίες όλων μας από την «επίσημη αγαπημένη» είναι πάρα πολλές. Ο σπουδαίος καλαθοσφαιριστής μας, αντιδρώντας στον ορισμό του ως σημαιοφόρου, ανήρτησε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στιγμιότυπα από τη δράση του με την Εθνική Ομάδα, γράφοντας «HELLAS» και βάζοντας δίπλα την ελληνική σημαία.

«Συγκίνηση και υπερηφάνεια»

Από την άλλη, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα συμμετάσχει για τρίτη φορά, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εχοντας στις αποσκευές της τα δύο χρυσά μετάλλια στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μονάχου το 2022, μας γεμίζει ελπίδες για νέες επιτυχίες. Η σπουδαία αθλήτριά μας δεν έκρυψε τη συγκίνησή της: «Η απόφαση της ΕΟΕ να με ορίσει μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι με γεμίζει συγκίνηση και υπερηφάνεια. Για κάθε αθλήτρια και για κάθε αθλητή το να κρατάει τη σημαία της χώρας του στην τελετή έναρξης της μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης στην ιστορία του κόσμου είναι η ύψιστη τιμή.

Τέτοιες στιγμές τα όνειρα, οι προσδοκίες, οι κόποι και οι αγώνες μιας ζωής ολόκληρης αφιερωμένης στον αθλητισμό περνούν αστραπιαία από το μυαλό, αλλά αμέσως οι ανάγκες της προετοιμασίας σε προσγειώνουν στις απαιτήσεις των ημερών που έρχονται. Στο Παρίσι, όλα τα παιδιά της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής θα κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε, ώστε ακόμα μία φορά να σηκώσουμε ψηλά τα ελληνικά χρώματα».

Μιλώντας στο «Marie Claire» για τους Αγώνες, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη λέει, μεταξύ άλλων, πως «για κάποιους ανθρώπους όλα αυτά είναι αδιανόητα, δεν τα ζουν ποτέ και είμαι πάρα πολύ τυχερή που είμαι στον χώρο αυτόν και έχω τη δυνατότητα να βρεθώ σε μια Ολυμπιάδα ως αθλήτρια. Κάποιοι άλλοι πάνε ως εθελοντές μόνο και μόνο για να ζήσουν τη στιγμή. Σκέψου πώς το αισθανόμαστε εμείς οι αθλητές, που φοράμε το εθνόσημο και διεκδικούμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τη χώρα. Είναι ανατριχιαστικό».

Οι αθλητές της χώρας μας θα ταξιδέψουν στο Παρίσι με τις ευχές όλων των Ελλήνων να τους συνοδεύουν. Και είμαστε σίγουροι ότι στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες οι επιτυχίες για τα ελληνικά χρώματα θα είναι αμέτρητες!